Af - 02/05-14 15:53

Maschas voldsmand fik fængselsstrafMaschas voldsmand fik fængselsstraf

En 34-årig mand blev fredag idømt betinget fængselsstraf for vold mod Mascha Vang og Kira Eggers.

storybild

Mascha Vang mødte fredag op i Københavns Byret for at vidne i voldssagen fra januar. (Billede: Polfoto/arkiv)

En 34-årig mand blev fredag eftermiddag idømt 30 dages betinget fængsel for at have slået kendis-kvinderne Mascha Vang og Kira Eggers natten til den 12. januar.

Dommen blev anket på stedet med ønske om frifindelse.

De involverede parter havde været på Casper Christensens jetset-klub ’Sunday’, hvor også den 34-åriges ven, fodboldspilleren Nicki Bille, var til stede. Her endte det med, at den tiltalte slog Mascha Vang én gang og Kira Eggers to gange.

Anklageren havde krævet 60 dages ubetinget fængsel.

- I min optik ligger det fast, at tiltalte tildelte Mascha et slag i ansigtet. Spørgsmålet er om det var et knytnæveslag. Det mener jeg, at skaderne viser, lød det fra anklageren, der også lagde vægt på, at Mascha Vang blev fragtet i ambulance til Rigshospitalets Traumecenter.

- Mascha skulle selvfølgelig ikke have skubbet tiltalte med tre fingre på panden. Men det berettiger ikke tiltaltes reaktion, hvor han placerer et kraftfuldt knytnæveslag i hovedet på Mascha, sagde hun.

Kira i retten: Mascha fløj igennem luften
Kira i retten: Mascha fløj igennem luften

Anklageren mente heller ikke, at der var nogen grund til, at tiltalte skulle slippe for straf i forholdet, hvor han havde slået Kira Eggers.

- Der er ikke nogen grund til at tiltalte skulle føle sig truet af Kira Eggers på nogen måde. Men han slår hende igen og igen. Han har rigeligt tid til at trække sig tilbage, men han vælger at angribe, og derfor kan der ikke være tale om nødværge.

Forsvareren havde ikke overraskende en anden mening.

- Jeg mener med al tydelighed, at videobeviserne viser, at Mascha Vang slår først. I det øjeblik at Mascha giver et puf eller et slag er straffelovens paragraf 244 sat i værk. Jeg mener, at videoen slår fast, at der var tale om et slag. Skal vi virkelig sende et signal til samfundet, at det er okay? spurgte han og krævede sin klient frifundet eller maksimalt en bødestraf.

Altså uden held. Den dømte skal også betale sagsomkostninger.

Mascha Vang: Han slog min kæbe af led
Mascha Vang: Han slog min kæbe af led

Date følte sig dum
I retten var der delte meninger blandt de involverede. Kira Eggers og Mascha Vang anførte, at Nicki Bille og Mascha Vang havde en flirt kørende, mens den tiltalte anførte, at fodboldspilleren var i byen med en date, som følte sig dum, når Mascha Vang stjal opmærksomheden.

Han forklarede også, at Nicki Bille havde bedt ham om at holde Mascha Vang væk fra fodboldstjernen.

Tiltalt i Mascha Vang-sag: Hun startede med at tage kvælertag
Tiltalt i Mascha Vang-sag: Hun startede med at tage kvælertag

Klokken 02.52 eskalerede det.

- Nickis date fortalte mig, at hun følte sig dum. Nicki bad mig sige noget til Mascha. Jeg skulle holde hende væk fra ham, så jeg prøvede at snakke med hende stille og roligt. Jeg bad også Kira om at holde styr på Mascha, sagde han, da han var i vidnestolen.

Det blev til flere verbale konfrontationer mellem parterne, og den 34-årige tiltalte understregede, at han handlede i nødværge, da Mascha først havde puffet ham i panden, taget blidt halsgreb på Nicki Bille og til sidst slået den tiltalte to gange i ansigtet.

- Jeg reagerede ved at svinge med lukket hånd. Jeg rammer hende, jeg ved ikke, om det var hårdt, men det var ikke et Mike Tyson-punch, forklarede han om episoden, hvor han slog Mascha Vang.

Fik tæsk på natklub: Kira Eggers og Mascha Vang i retten
Fik tæsk på natklub: Kira Eggers og Mascha Vang i retten

Opstod tumult
På videoovervågningen kunne man se, hvordan Mascha Vang puffer ham i panden, inden hun ryger hen ad gulvet, og Kira Eggers konfronterer den 34-årige mand.

- Jeg ser pludselig, at der opstår tumult, da tiltalte og Mascha er oppe at toppes. Jeg ser ikke, at han slår hende, men jeg ser, at hun flyver igennem luften. Det lignede, at hun fløj flere meter, fortalte Kira Eggers og fortsatte:

- Jeg går over til ham og spørger 'Hvad laver du?'. Afstanden mellem os er en halv meter, og jeg kigger ham dybt i øjnene, og så går der et øjeblik, hvorefter jeg får en på hovedet. Det føltes ret hårdt, jeg kunne slet ikke høre noget på den ene side af øret bagefter, og det gjorde virkelig ondt. Det var hårdt nok til, at jeg faldt på røven.

Nicki Bille vidnede ikke i retten. Det gjorde derimod den tidligere U-landsholdsspiller Andreas Granskov, samt en politimand og Kira Eggers, Mascha Vang og den tiltalte.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zidane ydmyger stortalent på 29...
bt.dk
Nikolaj Jacobsen ærgrer sig: 'Det er...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Søs Egelind: Jeg må indrømme, at jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx