Af - 05/06-16 14:23

Jennifer Lawrence bliver kvalt - nu får det konsekvenserJennifer Lawrence bliver kvalt - nu får det konsekvenser

Regel nummer ét i USA: Du må ikke kvæle Jennifer Lawrence, tage et billede af det og hænge det op som en plakat i hele byen.

Bildstrecke im Grossformat »

Filmskaberne bag den nye 'X-Men'-film 'X-Men:Apocalypse' er kommet i modvind efter, at de fandt på at bruge Jennifer Lawrence-karakteren Mystique sammen med skurken Apocalypse som blikfang til at sælge biografbilletter.

J-Law kommer med chokerende afsløringer om sit sexliv
J-Law kommer med chokerende afsløringer om sit sexliv

På billedet bliver den blå Jennifer Lawrence nemlig kvalt af monsteret spillet af 'Star Wars'-helten Oscar Issac (Ham der spiller piloten Poe), og det har eftersigende på amerikanske feminister op i det røde felt.

Skuespiller Rose McGowan, der spillede en af heksene fra Warren Manor, siger for eksempel i et interview med The Hollywood Reporter, at 'vold mod kvinder ikke er en god måde at markedsføre en film på:

- Der vises ingen kontekst. Blot en kvinde der bliver kvalt . Det kræver ikke et geni at se, at det ville være helt galt, hvis det var en sort mand, der blev kvalt af en hvid mand, eller en homoseksuel, der blev kvalt af en hetero. Når I (filmselskabet, red.) nu ikke kan finde ud af at hyre kvindelige instruktører, kan I måske lige overkomme at fjerne denne reklame, siger Rose McGowan.

Her er Jennifer Lawrences næste store filmrolle
Her er Jennifer Lawrences næste store filmrolle

Feminist-sitet The Mary Sue kritiserer også plakaten og skriver på siden, at den reducerer kvinder til nogle hjælpeløse væsner.

De sociale medier har også haft gang i en hed debat, og det har nu fået 20th Century Fox til at fjerne reklame og udsende en officiel undskyldning:

- I vores iver efter at vise, hvor stor en skurk karakteren Apocalypse er, indså vi ikke med det samme, hvilken effekt dette billede kunne have i trykt form. Så snart vi indså, hvor ufølsomt det var, fjernede vi materialet. Vi undskylder til alle der måtte have følt sig stødt af vores handlinger, skriver filmselskabet.
LÆS OGSÅ: TV: Derfor brød Adele grædende sammen på scenen i New York

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx