Af - 06/05-14 19:56; Opdateret: 06/05-14 20:08

Mikkel Behas sønner: Vi er lige blevet genkendt af to danske piger på GalapagosMikkel Behas sønner: Vi er lige blevet genkendt af to danske piger på Galapagos

Selvom 'Kurs mod fjerne kyster' løber over skærmen for sidste gang i aften, fortsætter Mikkel Behas to sønners rejseeventyr de næste to år. Metroxpress fik helt eksklusivt lov til at ringe Emil og Theis op på en skrattende Skype-linje for at høre om livet ombord på 'Havana'.


Vis København K på et større kort

Følg Theis og Emils rejse på kortet her.

Det er så ualmindeligt gammeldags at krydse verdenshavene med sejlskib, langt væk fra Facebook, iPhone-dækning og café-latte-opfyldning.

Fræk hvalros: Du nægter at tro, hvad den gør ved denne kvinde
Fræk hvalros: Du nægter at tro, hvad den gør ved denne kvinde

Alligevel - og måske netop derfor særligt fascinerende - har rejseprogrammerne 'Kurs mod fjerne kyster' med tv-vært Mikkel Behas to ældste sønner Emil (24 år) og Theis (21 år)i hovedrollerne været en kæmpesucces på TV2 i løbet af foråret, hvor over en halv million danskere hver tirsdag aften har set med.

Sådan kommer du gratis på luksusrejse til Dubai eller London
Sådan kommer du gratis på luksusrejse til Dubai eller London

Når programserien i aften slutter, er Emil og Theis' rejse langt fra ført til ende. De har planlagt at fortsætte turen de næste to år - og metroxpress var så heldig at fange de to unge mænd over en skrantende Skype-forbindelse, da de i sidste uge lå til kaj på Galapagos.

Her følger vores samtale:

- Dut, duut, duuut.

Theis og Emil har lovet at sidde klar foran computeren. De har lige en dag, før de sejler videre, og igen mister kontakt til omverdenen, men der skal et par opkald til, før der er forbindelse.

Hallåå? Kan I høre mig?

Emil: Hej, ja det er Emil her. Theis kommer lige om lidt, men vi kan jo bare starte.

Hvor er I henne lige nu?

Emil: Vi ligger til på Galapagos. På en ø der hedder Santa Cruz. Vi har været her i knap to uger, og sejler videre i morgen tidlig.

Hvor lang tid har I været afsted?

Emil: Siden den 22. juli sidste år. Vi har ikke rigtig nogen hjemrejsedato, men vi kommer nok til at være afsted i tre år.

Hvor tit kommer I til internet?

Intet svar. Skype forbindelsen er røget. Det er ikke let at kommunikere med to sømænd, der sidder på den anden side af jorden. Emil dukker grinende tilbage frem på skærmen.

Emil: Haha, det passer meget godt med dit spørgsmål. Internettet er rimeligt ustabilt. Og når vi er ude på åbent hav, kan der gå en måned uden internet eller telefonforbindelse.

Hvordan er det?

Emil: Nå, nu kommer Theis.

Theis: Hey!

Usandsynligt nuttede dovendyr siger: Piiiiiiv
Usandsynligt nuttede dovendyr siger: Piiiiiiv

Stilhed. Theis' ankomst til samtalen lukker den ned. Skype svigter igen. Det er op ad bakke med det her interview, og en mail-korrespondance ser ud til at være løsningen. Et par opkaldsforsøg til er drengene dog tilbage på skærmen.

Hallå? Kan I høre mig?

Emil: Ja, nu kan vi høre dig igen.

Jeg fik ikke jeres sidste svar.

Theis: Jeg ser det som en kæmpe befrielse at leve uden internet. Derhjemme brugte jeg alt for mange timer om dagen på at læse ligegyldige Facebookopdateringer. Jeg ser det som en gave at opleve at være næsten offline i tre år.

Emil: Selvfølgelig er det dejligt, når man kommer på land og lige får hørt fra dem derhjemme, men vi vil jo hellere bruge tid på at se fantastiske dyr end at sidde på nettet.

Hvis I ser et vildt dyr. Får I så ikke lyst til lige at smide det på Instagram?


Emil:
Haha, nej, det har vi ikke det store behov for.

Theis: Så er det federe at sende en lang mail engang imellem, hvor man får skrevet noget fyldestgørende og uploadet de bedste billeder.

Åh nej: Bananen er truet
Åh nej: Bananen er truet

I programserien så man Emil og Theis læsse deres skib med dåsemad. De forklarer, at de har tænkt sig at lave det meste af maden selv på turen. Fisk er de jo omgivet af konstant, så det er bare frem med fiskestangen.

Hvordan forberedte I jer på turen?

Emil: Det startede med en drøm hjemme i Danmark. På et tidspunkt tog vi mod til os og spurgte Mikkel og Marian(Emil og Theis' forældre, red.), om vi måtte låne deres båd. Da de forstod, at vi ville ud på en jordomrejse, lyste de op og sagde 'selvfølgelig må I det'. Så har vi knoklet med båden og arbejdet ved siden af i et års tid for at skrabe penge nok til turen.

Hvor meget har I sejlet gennem jeres opvækst?

Emil: Vi er nærmest født ombord på en båd. Vores forældre har altid sejlet, vores bedsteforældre har sejlet. Vi er så miljøskadet, som man kan blive. Jeg kan ikke huske en sommerferie, hvor vi ikke har været ombord på en båd. Udover det har vi begge sejlet forskellige joller, og jeg havde et par år, hvor jeg var på landsholdet i Laserjolle.

Nu er det slut med flik-flakkende delfin-shows
Nu er det slut med flik-flakkende delfin-shows


Hvilke reaktioner har I fået på programmet?

Emil: Vi har fået masser af søde beskeder på Facebook. Og så blev vi faktisk genkendt for nyligt her på Galapagos.

Theis: Det var to danske piger, som var ude og rejse, og som lige måtte over og sige hej. Det var ret hyggeligt.

Emil: De havde på opfordring fra deres mødre set nogle af programmerne og kunne så se på vores Faceookside, at vi var i nærheden af dem.

Theis: Vi har fået rigtig mange søde beskeder fra folk, der er blevet inspireret til at tage ud og rejse. Det betyder rigtig meget for os. Jeg synes, alle unge mennesker bør tage ud og rejse i lang tid. Komme væk fra Danmark og se sig omkring.

FØLG THEIS OG EMIL PÅ FACEBOOK

Skype-forbindelsen har nu holdt til de sidste fem-seks spørgsmål, men vi skal til at runde af. Emil og Theis skal have gjort 'Havana' klar til næste etape ud over Stillehavet.

Hvordan tror I, det bliver at komme tilbage til Danmark. Bliver det ikke kedeligt?

Emil: Nej, slet ikke. Jeg er så forelsket i Danmark og København. Det var på ingen måde for at flygte, at jeg tog ud og rejse. Det kan godt være, man lige skal vænne sig til at få en hverdag op at køre, men det skal nok gå. Jeg tror så heller ikke, det her bliver vores sidste rejse.

Ved I, hvad I skal, når I kommer hjem igen?

Emil: På ingen måde. Det er nok det, der fylder mindst i hovedet lige nu. Vi kan tids nok få en uddannelse eller finde et arbejde.

Theis:
Selvfølgelig tænker man lidt på det. Jeg har for eksempel kun en 10. klasse. Men det skal nok gå. Det er jeg slet ikke bange for.

Øverst i artiklen kan du se Emil og Theis' rute fra København til Galapagos-øerne.


LÆS OGSÅ: Denne ø vil danskerne besøge til vinter

LÆS OGSÅ: Duer smugler cigarer fra Cuba til USA

LÆS OGSÅ: Syv cubanere døde af falsk rom

LÆS OGSÅ: Turister strander i havnen

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Piger blev forgiftet med ekstremt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx