Af Rikke Kynde - 25/04-18 19:07

Politiet kommer med ny udtalelse om Aviciis dødPolitiet kommer med ny udtalelse om Aviciis død

I fredags døde en af verdens største DJ's. Svenske Avicii blev kun 28 år, og tirsdag kom politiet med en ny melding om superstjernens død.

Swedish electronic music DJ Avicii found dead at age 28

Det skriver det svenske medie Expressen.Det er endnu uvist, hvad den præcise dødsårsag er for DJ'en, der bærer det borgerlige navn Tim Bergling.Han blev fundet død på sit hotelværelse i det arabiske land Oman den 20. April, det oplyste hans pressekontakt Ebba Lindqvist ifølge Dagens Nyheter.

»Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Tim Bergling, bedre kendt under kunstnernavnet Avicii, er død. Han befandt sig i Muscat, Oman, og blev fundet død fredag eftermiddag lokal tid. Familien er knust, og vi beder om at vise respekt og lade dem være alene i denne vanskelige tid. Der vil ikke komme flere kommentarer.«

Nyheden om Aviciis død bredte straks stor sorg blandt fans verden over, der har festet til hans mange hits, som blandt andet tæller 'Levels', 'Hey brother' og 'Wake me up'.

  • 28-årige, svenske Tim Bergling var under kunstnernavnet 'Avicii' en af verdens bedst betalte DJs, remixer og musikproducer.
  • Avicii var en del af en bølge af DJs (bl.a. Calvin Harris, Tiësto, David Guetta m.fl.), som har opnået popstjerne-status.
  • Mere end 1.000.000.000.000. gange er hans sange streamet på Spotify.
  • I 2015 lå han nr. 47 på Forbes liste over det 100 mest indflydelsesrige kendisser.
  • Levels fra 2011, der lå i top 10 i 16 lande heriblandt Danmark, var hans store internationale gennembrud.
  • Hans mest kendte sang Wake me up opnåede i at ligge nummer 4 på Billboards Hot 100 chart.
  • Han har udgivet to studiealbums True i 2013 og Stories i 2015 med efterfølgende koncert-tour.
  • Hans seneste udgivelse var EPen Avici (01) i 2017, der var tænkt som den første af i alt af 3 EPer.
  • I 2017 kom dokumentarfilmen Avicii: True Stories, der blandt andet handler om den pris Tim Berglings har betalt for sin berømmelse.
Lørdag kom det ud, at politiet i Oman ikke mistænkte en forbrydelse, og siden har det været sparsomt med oplysninger.»Vi har alle informationer. Vi ved, hvad der er sket, men vi giver det ikke videre til medierne,« sagde politiet i weekenden.Nu oplyser politiet i Oman, at de har gennemført to obduktioner og står fast ved deres første antagelse: at der ikke er sket noget kriminelt.På trods af de få informationer om dødsårsagen er det dog offentligt kendt, at Avicii har døjet med nogle helbredsproblemer, hvilket i 2016 var grund til, at han stoppede med at turnere.
»Når jeg ser tilbage på mit liv, tænker jeg, wow, har jeg virkelig gjort det? Det var på den ene side den bedste tid i mit liv. Det kostede også en masse stress og angst men det var den bedste rejse i mit liv,« sagde han til Billboard Magazine i 2016.

»(At skabe musik, red.) er det, jeg lever for, det jeg føler, jeg er født til. Nu handler det om min kærlighed til at lave musik til her. Det er begyndelsen på noget nyt,« skrev han på sin hjemmeside, da han i 2016 stoppede med at turnere. 

»Da jeg var 16, sagde min far: Du kan gøre lige, hvad du vil med dit liv, du skal bare være klar til at arbejde hårdt for det. Det var der, jeg besluttede mig for, at når jeg døde vil jeg huskes for det liv, jeg levede og ikke de penge, jeg tjente,« sagde han i introduktionen musikvideoen til The Nights.

Siden superstjernens død er han blevet hyldet rundt om i verden. Senest tirsdag aften blev han hyldet i sin hjemby Stockholm i Filadelfiakyrkan, her sang et kor på tusind personer hans største hits.Se korlederens videoklip af koret, der synger Avicii-sange her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie Laursen: Sådan snød jeg min kæreste
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Her er hundehvalpe mest nuttede
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx