Af - 20/07-16 12:18; Opdateret: 20/07-16 13:44

Dansk komiker: Der bedes for meget på Facebook og handles for lidtDansk komiker: Der bedes for meget på Facebook og handles for lidt

Komikeren Andreas Bo er træt af virtuelle bønner på de sociale medier, når verden rammes af terror.

‘Pray for France’, Pray for Turkey’... Man kender efterhånden formlen.

‘Pray for…’ er de seneste år blevet en helt almindelig vending, når verden chokeres af enten naturkatastrofer eller terrorangreb. I kølvandet på disse hændelser strømmer medlidende mennesker til tasterne for at vise sympati på de sociale medier. Det gøres ofte med en digital ‘bøn’.

Det har fået komikeren Andreas Bo til at lave en mindre opsang på Facebook. Han er træt af, at der er for mange bønner og for lidt handling, når verden står i flammer.

Den opsang er nu gået viralt og har fået over 5.000 likes og over 2.500 delinger på Facebook.

- Hvornår har der nogensinde været et evident eksempel på, at man har bedt for et eller andet, og det har hjulpet? Jeg synes måske, at man skulle overveje at skride til handling, siger han i videoen.

Nice-ofre mindes med blomster - gerningsmand får sten, spyt og skodder
Nice-ofre mindes med blomster - gerningsmand får sten, spyt og skodder

Komikeren opremser på sin kendte lune facon en række tilfælde, hvor bønner ikke vil hjælpe i forhold til reel handling, og afslutter:

- Jeg synes, at vi lever i en tid, som er dejlig. Men hvor man måske kunne sige, at bønner… Det er der ikke brug for. Religion? Næ… Handling? Ja!

Terror er blevet hverdag for økonomer og forbrugere
Terror er blevet hverdag for økonomer og forbrugere

Søger tilflugt i stupide værdier

Metroxpress har været i kontakt med Andreas Bo, der i øjeblikket holder sommerferie, for at høre mere om hans tanker bag videoen.

Du er normalt ikke et ansigt man ser så meget til i de alvorlige debatter. Hvad får dig til at gøre det nu?

- Det har på det sidste plaget mig at være vidende til, at vi synes - i en tid hvor vi oplever store udfordringer - at gentage historien på dummeste vis ved at søge tilflugt i stupide konservative værdier som Gud, konge og fædreland. Konservatisme kan godt være fornuftigt i andre sammenhænge, siger Andreas Bo og uddyber:

- Spørg enhver om han eller hun vil nævne de tre ting eller begreber, som har været årsag til flest konflikter i verdenshistorien, og de tre ord - Gud, konge og fædreland - vil til enhver tid være nævnt først, måske skarpt forfulgt af penge og jalousi. Det så jeg gerne ændret.

Komikeren fortæller til metroxpress, at han ikke tager afstand fra Gud, konge og fædreland, men blot mener, at tro er et privat anliggende, statsoverhoveder ikke må være enevældige og at man bør undgå at forfalde til nationalisme - lige med undtagelse af, når der er VM i fodbold.

Hollande: Kampen mod terror bliver langvarig
Hollande: Kampen mod terror bliver langvarig

Vi skal ikke begå de samme fejl igen

Men hvilke tanker har du selv gjort dig i forhold til den handlekraft som du efterlyser i videoen?

- Jeg er selv aktiv i mange sammenhænge. Primært i velgørenhed og så videre. Men jeg mener, at vi alle aktivt kan arbejde for at undgå at begå og endnu engang gentage den historiske fejl jeg lige har redegjort for.

Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden
Følelsesladet Søren Pind: Islam er IKKE fjenden

Holder sig fra politik

Vil vi kunne forvente en mere debatterende Andreas Bo i fremtiden, eller hvordan ser du dig selv i den rolle?

- Jeg har været aktiv politisk, og er vokset op i et politisk engageret hjem. Jeg har taget den beslutning, at så længe jeg er satiriker/komiker, skal jeg ikke arbejde aktivt i politik. Det udvander min mulighed for at lave satire, fordi man - retfærdigvis - ville kunne opfatte mig som forhåndsindtaget. Men noget så åbenlyst som dette, vil jeg til enhver tid debattere. Og for øvrigt er man velkommen, og har altid været velkommen til at spørge mig om hvad som helst.

Det kan du naturligvis gøre på hans Facebook-side.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx