Af - 03/09-13 15:52

Lars Daneskov: Det var de mærkeligste 10 minutterLars Daneskov: Det var de mærkeligste 10 minutter

På lørdag fejrer P3 sin 50-års fødselsdag med en stor fest på Trekroner Fortet i Øresund – og i radioen. Her fortæller en af kanalens veteraner, Lars Daneskov, om fødselsdagsbarnet.

storybild

Lars daneskov - i 1992 og i dag. (Billede: DR)

Hvad var P3 for et sted at arbejde, dengang du var der?
- Den kanal, jeg kom til, var en rodebutik, fordi den skulle ramme alle. Der blev spillet viser, der var 'Børneradio', og der var Kim Schumacher. Det var en superskizofren kanal. Men jeg kom på et godt tidspunkt, hvor der var opbrud med traditionerne og en masse unge, sultne mennesker, som lagde fundamentet til det P3, vi kender i dag: En kanal, der koncentrerer sig om de unge og spiller deres musik. Jeg kan huske, den første mandag, hvor vi spillede Guns N' Roses klokken 9.15 om morgenen – det var sådan 'hold da op!'

Hvad er det for en kanal i dag?
- Profilen er blevet skarpere, ikke mindst i forhold til den musik, der bliver spillet. P3 er jo kanalen, der breaker ny dansk musik. P3 er en dejligt sulten kanal og en fjollet kanal – også for fjollet til mig nogle gange, men jeg er også næsten 50! – som også sparker de andre kanaler videre. Det, man hører på P3 nu, er det, man hører på P4 om nogle år. Det er en legeplads, og det var det også, da jeg var der, og et sted, hvor man godt kan slå nogle skæverter – det har jeg også selv fået lov til.

LÆS OGSÅ: Monica Krog-Meyer kæmpede for rocken


Hvilket nummer har du spillet flest gange på P3?

- Da jeg lavede 'Go'Morgen P3', spillede jeg altid Commodores' 'Nightshift' op til klokken ni om fredagen. Det gjorde jeg i fem-seks år. En dag tænkte jeg, at jeg skulle spille noget andet, og bagefter fik jeg et brev fra en slagterimedarbejder i Slagelse, som sagde, han nær havde skåret fingeren af sig selv, da der kom et andet nummer.

Hvem er den mest mindeværdige gæst, du har haft i studiet på P3?
- Poul Nesgaard. Han var gæst i 'Kronsj', som var et ugentligt talkshow, der blev sendt direkte. Han insisterede på, at han ikke var Poul Nesgaard, men 'Jakob Jørgensen', som var klassekammerat til Poul Nesgaard og muligvis godt kunne svare på nogle af spørgsmålene. Så jeg brugte de første 10 minutter på at spekulere over, hvordan jeg fik ham til at indrømme, at han var Poul Nesgaard. Det var de 10 mærkeligste minutter i min radio-karriere. Jeg kom også engang til at fornærme Back to Back så meget, at Morten Remar gik sin vej under interviewet. Jeg var rigtig kæk og jokede med, at et af deres numre var tyvstjålet fra Michael Jackson, og kaldte dem 'Bad to Bad'. Så blev han pissefornærmet. Vi har dog klinket skårene siden da.

Hvad ville du give P3 i 50-års-fødselsdagsgave?
- Et glas krummelurpiller! Det stammer fra 'Pippi Langstrømpe' – en historie, hvor Pippi, Tommy og Annika beslutter sig for, at de aldrig vil være voksne, og derfor spiser de krummelurpiller, som Pippi engang har fået af en indianerkonge. De skal spises i mørke, mens man siger 'fine lille krummelur, jeg vil ikke blive stur'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx