Af Bo Poulsen - 08/08-17 14:32

Prins Henrik om dronning Margrethe: 'Det er hende, der gør mig til en nar'Prins Henrik om dronning Margrethe: 'Det er hende, der gør mig til en nar'

Prinsgemalen kommer med opsigtsvækkende udtalelse om sin royale kone.

storybild

»Min kone har besluttet, at hun gerne vil være dronning, og det er jeg meget glad for. Men som menneske skal hun vide, at hvis en mand og kone er gift, så er de lige.« (Billede: Keld Navntoft)

Prins Henrik har besluttet, at han ikke vil begraves ved siden af sin hustru - dronning Margrethe - i Roskilde Domkirke. Det blev bekræftet af kongehuset torsdag.

Indtil nu har prins Henrik været fåmælt i sagen og har kun udtalt sig gennem kongehusets pressechef. Men nu tager han selv blade fra munden. Over for Se & Hør, der har mødt prinsen på vinslottet i Cayx, fortæller han blandt andet om den overraskende beslutning, der bunder i mangel på ligestilling og respekt mellem de to.

»Det er hende, der gør mig til en nar. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde,« siger han i interviewet med Se & Hør.

Han lægger dog vægt på, at han elsker sin kone gennem 50 år. På trods af at han meldte afbud til dronningens 75- års fødselsdag og et meget anonymt guldbryllup. Prinsen giver udtryk for, at han føler sig uretfærdigt behandlet af dronningen.

Han mener nemlig, at når man er mand og kone, bør man være lige. Prins Henrik kan også fortælle, at dronningen kommer til sydfrankrig for at holde ferie med ham i 14 dage. Skilsmisse er ikke en mulighed.

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, har tidligere sagt følgende omkring beslutningen fra prins Henrik, hvor titlen er tema, der fylder meget.

»Det er ingen hemmelighed, at prinsen i mange år har været utilfreds med sin rolle og den titel, han er blevet tildelt i det danske monarki. Den utilfredshed har i de senere år fyldt mere og mere. For prinsen er beslutningen om ikke at lade sig begrave ved siden af dronningen den naturlige konsekvens af, at han ikke er blevet ligeværdigt behandlet i forhold til sin ægtefælle – ved ikke at få den titel og funktion, som han har ønsket.«

Se et kort sammenklip af interviewet med prins Henrik her:

Opdateres...

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Bror til fransk politihelt: Han...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx