Af - 20/09-16 17:11

Komiker Mads Holm joker om depression og selvmord: Det skal ikke være tabuKomiker Mads Holm joker om depression og selvmord: Det skal ikke være tabu

Komiker Mads Holm kombinerer comedy og selvmordstanker. Han turnerer rundt med 'Det Store Depressionsshow', der sætter ord på en sygdom, som for mange er tabu at snakke om.

storybild

(Billede: Andreas Martin)

- Er der nogen her der er på medicin? råber Mads Holm ud i lokalet. Et par enkelte hænder bliver forsigtigt rakt op i luften blandt publikum.

Den 24-årige komiker er ikke bleg for at italesætte et emne, som er tabubelagt for mange.

Og man må sige, at han er en pålidelig kilde, når det kommer til at sætte ord på, hvordan det er at være ramt af en depression. Mads Holm ved nemlig præcis, hvad det vil sige at være på antidepressiver og falde i dybe, sorte huller.

Publikum med tårer i øjnene
Siden han var 19 år har han kombineret comedy og depressionstanker. Jokes har nemlig ifølge Mads Holm været det, der gjorde det værd for ham at stå op om morgenen.

- Det virkede som det eneste rigtige naturlige at gøre, da jeg fik diagnosen. Det var det første jeg tænkte den dag, da jeg kom hjem fra lægen og havde fået at vide, at jeg var deprimeret, fortæller Mads Holm til metroxpress.

Det seneste år har han turneret rundt med 'Det Store Depressionsshow' sammen med comedy-kollegaen Ane Høgsberg, der ligesom Mads Holm også har haft depressionen tæt inde på livet.

Mads Holm sammen med comedy-kollegaen Ane Høgsberg (Billede: Zulu Comedy Festival).

- Det har været sindsygt at se folk komme op til mig efter showet med tårer i øjnene.
Og jeg tænkte først, gud, har showet virkelig været så dårligt? Men de kan jo relatere til det jeg snakker om, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at vi har ramt en nerve med det, for der har været helt overvældende interesse. Emnet er meget tabubelagt, hvilket er underligt her i 2016, hvor vi jo burde kunne snakke om alting.

Det er okay at snakke om
Han håber på, at folk vil gå fra showet med indtrykket af, at det er okay at snakke om
at have selvmordstanker og være på antidepressiv medicin.

- Hvis jeg kan inspirere nogle unge mennesker, der enten er depressive eller pårørende til at tage en samtale, så er det jo fantastisk. Det er så pissesvært at behandle og arbejde med, forklarer han.

For et par uger siden var den unge komiker på scenen, hvor han testede sit nye show 'Jagten på Løkken', der handler om at komme videre efter depressionen. Det vil kunne ses i starten af næste år.

Du kan læse mere på hans Facebookside.

Mads Holm har lavet stand-up siden han var 19 år gammel (Billede: Zulu Comedy Festival).


Victor Landers forældre blev skilt: Sådan joker han sig ud af krisen
Victor Landers forældre blev skilt: Sådan joker han sig ud af krisen

Drop Netflix og op af sengen: Nu skal du have det sjovt, mens du har det dårligt
Drop Netflix og op af sengen: Nu skal du have det sjovt, mens du har det dårligt

Komikerne afslører: Min mor synes jeg er grænseoverskridende når...
Komikerne afslører: Min mor synes jeg er grænseoverskridende når...


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx