Af Simon Boas - 08/02-18 11:56

Hollywood-stjerne går i krig mod Facebook: Andre bør gøre det sammeHollywood-stjerne går i krig mod Facebook: Andre bør gøre det samme

Jim Carrey er skuffet over Facebook, og mener ikke, de er værd at investere i.

storybild

Arkiv (Billede: TIZIANA FABI)

Med hashtagget #unfriendfacebook har den 56-årige komiker og skuespiller Jim Carrey meddelt han sælger ud af sine aktier i Facebook og opfordrer samtidig andre investorer til at gøre det samme.

Russerne mulige indblanden i det amerikanske valg tilbage i 2016 har nu fået amerikanske Jim Carrey til at slette sin officielle profil på Facebook, sælge sin aktier i virksomheden og opfordre andre til at gøre det samme.

Det kunne han oplyse via sin Twitter-profil tirsdag.

'Jeg dropper mine Facebook-aktier og sletter min profil. Facebook profiterede af Ruslands indblanden i det amerikanske valg, og de forsøger ikke at stoppe det. Jeg opfordrer samtidig andre investorer, der bekymrer sig om vores fremtid, til at gøre det samme,' lyder det i tweetet, der har fået over 40.000 likes.

Ifølge CNBC har Facebook erkendt, at op mod 126 millioner mennesker blev præsenteret for reklamer købt af russere under det amerikanske valg, ligesom at Facebooks algoritmer på det tidspunkt medførte, at brugere fik anbefalet indhold, der var skabt af russiske operatører.

Facebook-stifteren Marc Zuckerberg afviste i første omgang, at misinformation via Facebook skulle have haft indflydelse på valget og kaldte det i samme ombæring for 'skørt'. Den udtalelse har han senere undskyldt.

I et skriftlig svar til CNBC opfordrer Jim Carrey desuden til et bedre tilsyn af de sociale medier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx