17/05-17 16:11

TV: Medina afslører sin definition på GudTV: Medina afslører sin definition på Gud

Medina rejste i sidste uge til flygtningelejren Kakuma i Kenya som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Hun mødte blandt andet den 19-årige kvinde Sunday, der giver hende håb for fremtiden.

Nedgravede whiskey-flasker bruges som dørmåtte, væggene er betrukket med ler, og grunden er omringet af tjørnebuske til at holde uvedkommende ude.

Medina er på besøg hos den 19-årige, kvindelige rapper Sunday, der bor i Kakuma-flygtningelejren i det nordlige Kenya. Sunday har boet i lejren i 11 år sammen med sin familie og har indrettet sin sparsomme etværelses-flygtninge-lejlighed med både Jesus og hiphop-idolerne Jay Z, Kanye West og Akon på væggene.

Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'
Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'

- Det er rart at komme ind i folks hjem og føle, at man er i et hjem og ikke i en decideret flygtningelejr. Omvendt er tanken om, at de har boet her i 11 år også helt vildt langt ude, lyder det fra Medina, da hun træder indenfor.

Sunday har deltaget i flygtningelejrens store talentkonkurrence ’Kakuma Got Talent’ og vundet adgang til indspilningssessions inde i Nairobi. Medina er vanvittigt imponeret over hendes drive.

- Det er sindssygt sejt at hun kan inspirere andre unge piger og turde skille sig ud og stille sig op på den måde og rappe, fortæller hun til Folkekirkens Nødhjælps kameramand.

Medina deler frækt foto: Her er min nye undertøjskollektion
Medina deler frækt foto: Her er min nye undertøjskollektion

Kakuma-flygtningelejren består af over 160.000 flygtninge fra nærliggende lande som Sydsudan og Somalia, der plages af borgerkrig og sult. Medina møder mange triste skæbner i lejren. Flygtninge som lige er kommet til og andre som med simple midler har fået skabt sig en hverdag i håbløsheden.

Derfor glæder det Medina at møde Sunday, der med sit talent en dag måske kan skabe sig et liv udenfor flygtningelejren.

Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'
Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'

- De her mennesker er med til at give så meget håb. Det er meget normalt at spørge, om man tror på Gud. Jeg er ikke selv vokset op med en troende familie, så for mig har Gud altid været lig med håb. Jeg føler, Gud er her og holder øje med de unge. Det synes jeg er rart at tænke på.

Medina spørger Sunday om hun har fans i lejren, der kan synge med på hendes sange. Sunday nikker stolt.

- Yes, smiler Medina.

Fortsættelse følger...

Hjælp Medina og Folkekirkens Nødhjælp med at yde støtte til verdens fattigste: Send SMS Mevation til 1911 og støt med 50 kroner.

LÆS OGSÅ: Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Kæmpe strejke nærmer sig: Her er...
bt.dk
Dansk sangerinde skal giftes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx