Af - 10/02-16 22:36

LISTE: 8 sange du ikke vidste, Sia har skrevetLISTE: 8 sange du ikke vidste, Sia har skrevet

Hvad har Beyoncé, Britney Spears og danske Oh Land til fælles?

Bildstrecke im Grossformat »

De har alle fået skrevet sange af Sia!

Med sange som 'Chandelier', 'Elastic Heart' og 'Big Girls Cry' gemmer den 40-årige pop-fe ikke kun de store hits til sig selv.

Faktisk har den populære sangerinde været med til at skrive og komponere intet mindre end 62 hits til andre - og flere af sangene kender du med sikkerhed.

Men vidste du også, at Sia står bag?

Beyoncé - Pretty Hurts'Pretty Hurts' var egentlig skrevet til Katy Perry, der overså sangen i sin indbakke. Senere viste Rihanna interesse, men det blev altså Beyoncé, der løb med sangen, der blev kåret til 2014's bedste af Associated Press.

Rihanna - Diamonds'Diamonds' blev Rihannas 12. nummer et-single på den famøse Billboard Hot 100-liste. Den er med sine 7,5 millioner solgte eksemplarer en af verdens bedst sælgende singler.

Oh Land - Green CardSia har ikke kun skrevet sange til store udlandsstjerner. Det var en stor overraskelse, da man på Oh Lands album 'Wish Bone' fra 2013 kunne finde en Sia-sang på tracklisten. Om den kendte sangskriver har Oh Land sagt: "Sia er en af de sjoveste personer, jeg nogensinde har mødt. Hun er en meget sød og elskværdig person".

Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)Denne europop-basker blev Ne-yos fjerde nummer et-hit, og strøg direkte ind på UK Singles Chart's førsteplads i 2012. Den lå samtidig nummer seks på Billboard Hot 100 Chart. Ikke ringe!

Britney Spears - PerfumeKritikere var overraskede over Britneys stærke vokal på den personlige kærlighedssang 'Perfume', som Spears senere afslørede var hendes favoritnummer på albummet 'Britney Jean'.

Pitbull, Jennifer Lopez and Claudia Leitte - We Are One (Ole Ola)Hvem husker ikke den officielle sang til FIFA World Cup 2014?

Christina Aguilera - You Lost Me'You Lost Me' var en anmeldersuces, men slog aldrig kommercielt igennem. Den personlige ballade er dog et lyt værd, og man kan tydeligt høre, at Sia står bag.

Jessie J - Flashlight (fra Pitch Perfect 2)Soundtracket til 'Pitch Perfect 2', der har danske Birgitte Hjort Sørensen på rollelisten blev af anmelderne modtaget med blandede følelser. Fans af filmen var dog ellevilde og har på Youtube givet sangen over 212 millioner views.

Er du interesseret i mere af Sias arbejde? Time har ranket samtlige 62 hits på denne liste.

LISTE: 17 ting du sikkert ikke vidste om kys
LISTE: 17 ting du sikkert ikke vidste om kys

Det vidste du ikke, en sexgynge kunne bruges til
Det vidste du ikke, en sexgynge kunne bruges til

LISTE: 7 ting du helt sikkert IKKE vidste om Dolly Parton
LISTE: 7 ting du helt sikkert IKKE vidste om Dolly Parton

Vidste du det? 5 sjove facts om selfies
Vidste du det? 5 sjove facts om selfies

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet chokerer og forarger med...
bt.dk
Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx