Af - 16/09-13 16:14

Whigfield har børn og blodpølse på hjernenWhigfield har børn og blodpølse på hjernen

Den danske sangerinde, som bor i Italien, har netop sendt en single med titlen 'Jeg kommer hjem' på gaden. Men det gør hun nu nok ikke.

storybild

Whigfield storhittede i 90'erne med 'Saturday Night' og 'Think of You'. Siden droppede hun karrieren som sangerinde og har de seneste mange år skrevet musik til andre kunstnere. Men nu er hun tilbage med nummeret 'Jeg kommer hjem'. (Billede: Pressefoto / Warner Music)

Hverken hendes forældre og bedsteforældre 'er her mere', det er over 20 år siden, hun selv har boet i Danmark, og når hun skal tale dansk, synes hun selv, der 'kommer lidt Gitte Nielsen' over hende. Alligevel kan sangerinden Whigfield, der grovhittede med 'Saturday Night' i 1994, godt savne sit lille fædreland indimellem.

- Jeg kan godt blive lidt blød i hjertet, når jeg tænker på Danmark. Jeg savner også maden
– den der mad, jeg fik hos mine bedsteforældre i Svebølle. Forleden fortalte jeg en af mine venner om blodpølse. Det er jeg jo er vokset op med, det var jo normalt ude på landet. Godt med energi til at gå i skole, griner 43-årige Sannie Carlson, som hun egentlig hedder, over telefonen fra Italien, hvor hun er bosat i dag.

LÆS OGSÅ: Rasmus Seebach: Sådan bruger jeg millionerne

Men savnet kan bruges til andet end at chokere vennerne med fortællinger om tunge danske retter. Det kan også bruges til at skrive sange.

- Jeg havde egentlig hjemve. Jeg savnede de mennesker, jeg kender. Og så skrev jeg den sang på et par timer,” fortæller Whigfield om det nummer, hun netop har sendt på gaden.

'Jeg kommer hjem', hedder sangen, som synges på både dansk og engelsk. Men det har hun nu ikke umiddelbart nogen planer om. At komme hjem, altså.

LÆS OGSÅ: Carpark North stjæler fra Alphabeat

- Jeg ved ikke, om det er her, jeg ender op. Jeg føler mig hjemme, hvor jeg har det godt, siger sangerinden, der boede i Afrika som barn og i Barcelona, før hun fik adresse i Italien.

Og hun har det så godt i støvlelandet med sin italienske kæreste, at der snart kan være en lille Carlson på vej.

- Jeg drømmer om at få et barn, så det er jeg i gang med at arbejde på. Det er et af de projekter, vi har gang i. Vi har travlt, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx