Af - 29/10-15 13:48

#ThrowbackThursday: Kan du huske Mujaffa-spillet?#ThrowbackThursday: Kan du huske Mujaffa-spillet?

Anders Hemmingsen er endnu engang gået i gemmerne, for at finde det bedste af det bedste. Og det må man sige, han har gjort. Kan du huske Mujaffa-spillet?

Wolla, min fætter! Skal vi cruise ud og få os noget kuss?

Sådan lød det fra alle unge drenge, da Mujaffa-spillet var på sit højeste. Og når nu vi igen har ramt #TBT, tænkte vi, det ville være sjovt at tage fat i den gamle klassiker.

For Mujaffa-spillet eksisterer faktisk stadigvæk. Dog er populariteten faldet til et lidt andet niveau, fordi tiden i dag er en anden. Det mener manden bag spillet i hvert fald, Jan Elhøj:

Throwback Thursday: Hvis du var barn i 90'erne, vil du elske disse billeder
Throwback Thursday: Hvis du var barn i 90'erne, vil du elske disse billeder

- Tiden er en anden i dag. Det var kontroversielt på det tidspunkt, det var der, man begyndte at snakke om de her problemstillinger om indvandrerbander og alt det, siger Jan Elhøj.

Men han var da også klar over, at det dengang kontroversielle spil kunne fremkalde – eller fremprovokere om man vil – nogle skarpe holdninger:

- Det kunne være lidt farligt, og det var også derfor, det tog mig lidt tid at gøre det, siger han om udgivelsen af spillet.

TV: 10 helt geniale efterlysninger - det var mig i rødt og gummistøvler
TV: 10 helt geniale efterlysninger - det var mig i rødt og gummistøvler

Faktisk blev spillet til i LA for 17 år siden i 1998. Men det var først efter Banjos Likørstue, at Jan Elhøj tog sig sammen og viste det frem for verden. Men det ramte tydeligvis plet, og på kort tid var det spillet alle talte om og talte som.

- Det var en form for personkarakteristik, som var rimelig præcis. Den politiske ukorrekthed, og noget som begge lejre kunne nikke genkendende til. Alle havde en mening om det, politikere og kendte. Hella Joof var imod det, Naser Khader var for det, siger Jan Elhøj.

Hvis du vil spille Mujaffa-spillet, kan du gøre det lige her.

LÆS OGSÅ: TV: 5 typer du helt sikkert har danset med i byen - hvem af dem er du?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx