Af - 03/12-16 21:47; Opdateret: 03/12-16 22:31

Chok: Verdens største youtuber vil lukke sin kanalChok: Verdens største youtuber vil lukke sin kanal

Der er blevet smidt lidt af en bombe af manden bag verdens største YouTube-kanal.

Her forklarer Felix Kjellberg - bedre kendt som PewDiePie - hvorfor han vil slette sin populære kanal.

Den svenske YouTube-stjerne Felix Kjellberg - bedre kendt som PewDiePie - har igennem seks år underholdt millioner af brugere ved primært at spille computerspil og kommentere på det.

Faktisk er det gået ham så godt, at han i dag driver den største YouTube-kanal i verden med lige knap 49,5 millioner såkaldte ‘subscribers’ - abonnenter på dansk.

Internettet har talt: Her er verdens sjoveste videoer
Internettet har talt: Her er verdens sjoveste videoer

Men i sin seneste video smider den populære svensker lidt af en bombe: han vil slette sin kanal, når han rammer 50 millioner subscribers. Årsagen er YouTube selv, forklarer han i den 10 minutter lange video. Googles videotjeneste er nemlig begyndt at behandle indhold anderledes, hvilket går ud over hans seertal.

- Jeg begyndte at lægge mærke til, at mine vlogs klarede sig virkelig dårligt, selv om det gik fint sidste år. Mange af dem rammer ikke engang to millioner visninger. Jeg ved, hvad I tænker - to millioner!? Men det er VIRKELIG dårligt for mig. Det er slet ikke sket før løbet af de seneste 3-4 år, siger han.

Han forklarer, at YouTube er begyndt at belønne kanaler for at lave såkaldt clickbait - videoer, der ikke holder, hvad de lover ud fra titel og teaserbillede - og dermed underprioritere reelt indhold.

TV: Populær YouTuber gør op med skønhedsidealer i ny bog
TV: Populær YouTuber gør op med skønhedsidealer i ny bog

Samtidig bliver mange brugere ikke underrettet om nye videoer kanaler, de abonnerer på. YouTube vælger i stedet at promovere andet indhold, og sådanne ændringer går ud over brugere som PewDiePie.

- Jeg vil bare gerne have, at de mennesker, der abonnerer på mine videoer, får lov til at se mine videoer, som han siger.

- Det føles som et slag i ansigtet, når YouTube laver ændringer uden at fortælle nogen om det. For denne side betyder alt for youtubere som mig. Det er noget, vi har arbejdet rigtig, rigtig hårdt på, og jeg tror ikke, de forstår det, fortsætter han.

Og derfor tager han altså nu konsekvensen. Lidt over 500.000 abonnenter yderligere, og så siger PewDiePie stop.

TV: YouTube-stjerne har ikke brugt deodorant i et år: - Jeg lugter slet ikke
TV: YouTube-stjerne har ikke brugt deodorant i et år: - Jeg lugter slet ikke

- Jeg har besluttet, at det er den eneste måde, hvorpå jeg kan stoppe min kanal i at blive ødelagt. Jeg ved, I tror, det her er en joke - men jeg sletter min kanal. Jeg sværger, når jeg rammer 50 millioner abonnenter - noget, der aldrig er sket for nogen før - så sletter jeg min kanal.

Felix Kjellberg beroliger imidlertid med, at han ikke har tænkt sig at stoppe med at lave YouTube-videoer. Han fortsætter ‘sikkert med en ny skod-kanal’, som han formulerer det.

- Jeg trækker to millioner seere pr. video med 50 millioner abonnenter. Jeg vil hellere starte forfra og slippe af med inaktive konti og pisse folk af på vejen, skriver han i et opfølgende tweet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prinsesse Josephine med tårer i...
bt.dk
Joe & The Juice brager frem i...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
'En pizza nr. 15 og en Coke Zero,'...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx