Af - 04/05-15 13:43; Opdateret: 04/05-15 14:24

Thomas Skov om alkohol: Pres når man ikke vil svine kroppen tilThomas Skov om alkohol: Pres når man ikke vil svine kroppen til

Tv-værten Thomas Skov Gaardsvig blander dig i debatten om den danske alkoholkultur. Han mener ikke, at man skal forklare sig, hvis man ikke vil fylde sin krop med gift - det burde være omvendt.

storybild

(Billede: Flindt Mogens)

Thomas Skov Gaardsvig har drukket alkohol i 14 år. Ikke uafbrudt, men alligevel er det blevet til mange vilde weekender, hvor tømmermændene har stået i kø dagen efter, og hukommelsen er smuttet sin vej.

Men under et intensivt træningsforløb sidste år drak han slet ikke noget alkohol i tre måneder. Her oplevede han, at det var nødvendigt at skulle forklare sig, når han ikke rørte alkohol til fester, fødselsdage eller landskampe.

TV: Thomas Skov tester - gider folk snakke med ham i toget?
TV: Thomas Skov tester - gider folk snakke med ham i toget?

- Man skal forklare, hvorfor man man ikke vil svine sin krop til. Det burde være den anden vej rundt. Man burde have en god grund til, hvorfor man putter gift ind i sin krop, siger Thomas Skov til metroxpress.

I et langt indlæg på bloggen Dontt skriver han om sine tanker om den danske alkoholkultur.

- Jeg håber, at det her kan være med til, at man ikke behøver føle sig presset, siger han.

DR-værter: Sådan føltes det at have en kikkert op i r****
DR-værter: Sådan føltes det at have en kikkert op i r****

Han sammenligner alkoholkulturen med den måde, smøger engang blev anset.

- På et tidspunkt syntes jeg, at det var så cool med smøger. Nu synes jeg, det er så kikset, når folk ryger. Det er den form for ændring i kulturen, vi skal have med alkohol også. Man er ikke sej, fordi man drikker, siger han.

Thomas Skov mener ikke, at alkohol er nødvendigt - heller ikke, når man er til fest. Det handler bare om at skabe nogle trygge rammer, hvor man tør at være sig selv - også selv om alkoholen ikke bobler i blodet.

Han understreger dog, at alkohol på ingen måder skal kriminaliseres. Folk skal have lov at drikke, som det passer dem - de skal bare ikke presse andre til det.

- Men det lidt skørt, at når man arrangerer en fest, så handler det om, hvor mange kasser øl, man skal købe, og alt andet kommer i anden række. Man tager udgangspunkt i alkoholen, siger han.

19-årige Laura: Det er pinligt, hvis man ikke drikker
19-årige Laura: Det er pinligt, hvis man ikke drikker

Hans indspark i alko-debatten lægger sig i tråd med den 19-årige studerende Laura Marie Månssons debatindlæg om, at det bliver anset som pinligt, hvis man ikke drikker.

Hun mistede sin far til alkoholen i 2013 - og vil også gerne gøre oprør mod den holdning, der er til alkohol i Danmark.

I en afsteming her på mx.dk har læserne svaret på spørgmålet, om de føler sig presset til at drikke alkohol. Over 2700 læsere har svaret, og af dem har 56 procent følt dig presset.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Det er dybt tragisk. Det er en meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx