Af Bjørn A.G. Lange - 02/11-15 08:32; Opdateret: 02/11-15 10:38

MUSIKANMELDELSE: For mange spøgelser hos Depeche Mode-sangerMUSIKANMELDELSE: For mange spøgelser hos Depeche Mode-sanger

Dave Gahan bringer ikke nyt til sit imponerende udtryk på nyt soloalbum.

storybild

Dave Gahan & Soulsavers ’Angels & Ghosts’
Pladeselskab: Sony
3/6 stjerner

Man skal naturligvis ikke klage over sin position, hvis man er forsanger i et af verdens største rockbands. Men har man ambitioner som solist, så er det altså lidt af en skygge, der kastes fra den arv, Dave Gahan igennem 35 år har været med til at bygge, og som han nu for tredje gang forsøger at træde ud af.

MUSIKANMELDELSE: Kedeligt og tåkrummende
MUSIKANMELDELSE: Kedeligt og tåkrummende

For det er svært ikke straks at tænke på Depeche Mode, så snart man hører Gahans karakteristiske og imponerende baryton, der som en god portvin kun synes at blive bedre år for år. Desværre lægger man også straks mærke til fraværet af Martin Gore, synth- og meloditroldmanden, som står bag de fleste af Depeche Modes hits, der til lejligheden er erstattet af det engelske producerteam Soulsavers. For selv om Gahan synger så godt som nogensinde, og Soulsavers' gospel- og bluesrockede americana er bestemt hæderlig, så mangler der altså noget.

MUSIKANMELDELSE: Forelskede drømmepop-perler
MUSIKANMELDELSE: Forelskede drømmepop-perler

Åbneren ’Shine’, der med sin stomp-feeling lyder som ’I Feel You’ på slideguitar og hjemmebrænd, lægger stærkt fra land, og især på den slingrende ’You Owe Me’ og den smukke, orgeltunge ’All of This and Nothing’ synes samarbejdet at bære de saftigste frugter.

MUSIKANMELDELSE: Skridsikker svenskerpop
MUSIKANMELDELSE: Skridsikker svenskerpop

Desværre står man også efter albummets niende og sidste nummer tilbage med en lidt flad fornemmelse af et album, der nok viser, at Gahan er en mesterlig sanger, som håndterer sit mørke og sjælfulde udtryk til UG, men som ikke adskiller sig radikalt fra, hvad man kunne forvente af et middelmådigt Depeche Mode-album, og således mestendels lyder som et ekko af tidligere tiders store bedrifter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx