Af Kenan Seeberg - 27/07-17 08:49; Opdateret: 27/07-17 09:07

Vildt! Dansk skuespiller ottende mest populære - i HELE verdenVildt! Dansk skuespiller ottende mest populære - i HELE verden

"Jeg er både stolt og glad."

storybild

Pilou Asbæk er gået ind som den ottende mest populære skuespiller i verden blandt millioner af filmfans på IMDBs popularitetsliste. Samtidig er han i gang med optagelser til en episk amerikansk krigsfilm, hvor han spiller en SS-officer.
Senest han spillede soldat var i Tobias Lindholms Oscar-nominerede drama 'Krigen' i 2015, hvor han havde rollen som dansk soldat i Afghanistan. (Billede: Per Arnesen (arkiv). )

Pilou Asbæk har taget et imponerende spring på den internationale popularitetsskala efter de to første afsnit af 'Game Of Thrones' sæson syv.

Her spiller den 35-årige skuespiller igen den brutale og udspekulerede pirat Euron Greyjoy, og sammen med hans succes sidste år i Hollywood-filmen 'Ghost In The Shell' har det konsolideret hans internationale ry i en sådan grad, at filmfans verden over nu betragter ham som den ottende mest populære mandlige skuespiller i verden.

På det internationale website IMDBs Star Meter over alle filmnavne, er den danske skuespiller netop gået op som den ottende mest populære mandlige skuespiller, mens han er nummer 41 blandt alle.

»Jeg er både stolt og glad, og det er skønt med en bekræftelse på, at folk godt kan lide det, jeg laver,« siger Pilou Asbæk, der er på ferie på Mallorca med hustruen dramatiker Anna Bro og deres fireårige datter Agnes.

Placeringen på IMDBs officielle Star Meter, er et kæmpe spring frem fra skuespillerens forrige placering som nummer 370.Og over Pilou Asbæk ligger altså nu kun syv andre mandlige skuespillere på den liste, der bliver udregnet på baggrund af de navne, som millioner af brugere klikker mest på.

Faktisk er Pilou mere populær på det internationale website end Hollywoodstjerner som Keanu Reeves, Will Smith og Tom Cruise, og ligger lige over kollegaen Scarlett Johansson som han har spillet sammen med i både Luc Bessons spændingsfilm 'Lucy' og den forrrygende sci-fi-thriller 'Ghost In The Shell', hvor Pilou havde en fremtrædende rolle som Johanssons løjtnant.

Og Pilou Asbæk afslører overfor BT, at han nu for alvor har fået blod på tanden i forhold til udlandet, og at han har fuld fart på det, han kalder »det amerikanske eventyr.«

Selvom han er på ferie, så er den danske skuespiller allerede i gang med sin næste store amerikanske film.

»Jeg har den tvivlsomme ære og store fornøjelse, at optage en amerikansk krigsfilm i London for øjeblikket. Tvivlsomt, fordi jeg spiller en Waffen SS-officer, og det var jo ikke ligefrem de bedste fyre, og en ære fordi den er produceret af J.J. Abrams,« siger Pilou med reference til, at Abrams er en af Hollywoods mest succesfulde producenter, der blandt andet står bag de to seneste 'Starwars' og de tre seneste 'Mission Impossible'-film.

»Den hedder 'Overlord' og er en stor episk krigsfilm, og det er sjovt at prøve kræfter med de her store produktioner. Men det bedste er, at jeg spiller sammen med en flok sindsygt dygtige unge amerikanske skuespillere fra min egen generation. Den skulle være færdig om en måned, og efter planen får den premiere til oktober næste år,« siger Pilou Asbæk, der er mere søgt på IMDBs website end Leonardo DiCaprio, Naomi Watts og Jennifer Laurence.

Og ganske overraskende overgår han også sin danske kollega Noíkolaj Coster-Waldau, der med rollen som Jamie Lannister, en af 'Game Of Thrones' absolutte hovedskuespillere, Nikolaj Coster-Waldau, der spiller Jamie Lannister i verdens mest populære tv-serie.

På IMDBs liste ligger Coster-Waldau »kun« som nummer 21 blandt de mest populære mandlige skuespillere. Men også han er gået op fra plads 173.

»Det er et hundrede procent amerikansk eventyr, jeg er ude i lige nu,« siger Pilou Asbæk.

»Det er der, jeg føler mine muligheder og min karriere er. Men man skal aldrig sige aldrig. Jeg har før taget fejl. Nu glæder jeg mig til at finde det næste gode amerikanske manuskript, og give den endnu mere gas. Men først og fremmest ser jeg frem til at holde noget ferie med min skønne familie,« siger Pilou Asbæk til BT fra Mallorca.

IMDBs Star Meter er en klik-genereret popularitetsundersøgelse, der viser, hvilke navne, der er de mest søgte, og dermed mest populære blandt web-sitets 250 millioner unikke månedlige brugere. Den afgøres udelukkende af brugerne og genereres af IMDBs elektroniske sorteringsalgoritmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forening raser mod 'Luksusfælden':...
bt.dk
Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
For snurrende kameraer: Deltager i TV...
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx