Af Mathias Tuxen - 02/09-17 18:11

Nåååårh! Se det første billede af Sveriges lille nye prinsNåååårh! Se det første billede af Sveriges lille nye prins

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia af Sverige blev i torsdags bedsteforældre til deres syvende barnebarn på bare fem år.

storybild

H.K.H. Prins Carl Philip og chefjordmoder Anna Ståhl og gynækolog Sofia Bismar Wendel under pressekonferencen på Danderyd Hospital. H.K.H. Prinsesse Sofia og Prins Carl Philip blev forældre til en ny lille prins. Parret har desuden sønnen Alexander. (Billede: 10080 Fredrik Sandberg/TT)

Den lille nye prins blev født torsdag og var 49 centimeter lang og vejede 3,4 kg ved fødslen.

Fredag viste de stolte forældre, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, deres nye søn frem for hele verden for første gang.

Og glæden var ifølge det svenske medie Expressen tydelig hos Carl Philip, der også brugte muligheden til at rose sin kone, som han kaldte en »fantastisk mor«.

Det svenske kongehus offentliggjorde fredag det første billede af den nyfødte og endnu navnløse prins, som er forældrenes andet barn. På billedet står begge forældre smilende omkring et transportabelt babysæde, hvor den nyfødte prins er godt gemt under en hvid hue og med et tæppe over sig:

Prinsfamiljen har lämnat sjukhuset och är nu hemma igen. #kungahuset #prinsparet

Et opslag delt af Kungahuset (@kungahuset) den


Prins Carl Phillip, 38, og prinsesse Sofia, 32, har i forvejen Prins Alexander, der knap er halvandet år gammel, og som nu kan se frem til at møde sin nye lillebror.

»Han har lidt af de samme træk som Alexander, så det er sjovt. Jeg tror, Alexander bliver glad for at have fået en lillebror,« sagde faderen prins Carl Philip ifølge Expressen.

Før billedet blev taget, var det kun nogle få udvalgte, der havde set den lille, nye prins. Prins Carl Phillip fortalte under et pressemøde ved Danderyd Hospital, at han har talt med samtlige medlemmer af familien, som også har modtaget et billede af den nyfødte. Det skriver Expressen.

Den lille prins' bedsteforældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, kom forbi sygehuset klokken 17.30 for at se deres nyfødte barnebarn, som nu bliver nummer syv i flokken af royale rollinger.

Kong Carl Gustaf påpegede da også, at han og dronningen nu har børnebørn nok til at starte et lille fodboldhold.

Den 19. april sidste år blev storebror, prins Alexander, født på samme hospital. Valget af Danderyd Hospital, der ligger nord for Stockholm, var et bevidst valg af prinsesse Sofia.

I søndags kom det frem, at prinsesse Madeleine venter sit tredje barn i marts 2018 med ægtemanden, Chris O'Neill. Parret er i forvejen forældre til prinsesse Leonore på tre år og sønnen prins Nicolas på to år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Netsupermarked bløder: Kassen er helt...
bt.dk
Trend får turister til at blæse på...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx