Af - 24/09-15 02:15

Pladeselskabs-chef om Niarns-nedtur: Jeg opdagede forsent hvor alvorligt det varPladeselskabs-chef om Niarns-nedtur: Jeg opdagede forsent hvor alvorligt det var

Torben Ravn fra Copenhagen Records var i 2009 produktansvarlig for Niarns tredje album 'Rød Aalborg'. Han ville i dag ønske, at han langt tidligere havde opfattet, hvor alvorligt det i virkelighedens stod til med Niarns misbrug.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fredag udsender Niarn bogen 'Mit liv, mine regler', der detaljeret beskriver hans introduktion til musikbranchen, og hvordan han blev afhængig af stoffer og alkohol.

Niarn: - Sniffede ketamin med pladeselskabsmand
Niarn: - Sniffede ketamin med pladeselskabsmand

Han udgav i 2004 debutalbummet 'Årgang 79' på pladeselskabet Copenhagen Records. I 2009 var han nået til tredje album, og her arbejdede han tæt sammen med produktansvarlig Torben Ravn, som i dag er ked af, at han ikke opfattede, hvor alvorligt det stod til.

- Det var ikke en hemmelighed, at Niels drak lidt mere end de anbefalede 14 genstande om ugen. Det forsøge han ej heller selv at skjule, da jeg startede mit samarbejde med ham. Jeg kom ret sent ind i forløbet, og arbejdede som produktansvarlig på albummet, 'Rød Aalborg', hvorfra førstesinglen hed 'Undskyld (Jeg Var Fuld)'. Ja, alene titlerne siger jo meget. Men hvor naivt det end må lyde, så gik alvoren og misbrugets massive omfang først op for mig ,da Niels ringede mig op for omkring et års tid siden og fortalte hele historien om indlæggelsen og afvænningen.

Tidligere Niarn-manager: - Der var mange hyklere i musikbranchen
Tidligere Niarn-manager: - Der var mange hyklere i musikbranchen

Blev der gjort noget for at hjælpe ham?

- Det har da efterfølgende sat nogle tanker i gang om, hvorvidt jeg bærer en del af ansvaret for, at det gik så galt. Jeg har hverken hældt vodkaen op i glasset til ham eller tvunget andre rusmidler ned i ham. De valg har han selv truffet. Jeg har heller ikke krævet af ham, at vi død og pine skulle udgive et album. Jeg tror stadig på, at den bedste musik bliver skabt, når lysten og kreativiteten er der. Og ikke fordi der skal penge på kontoen. Men selvfølgelig bærer jeg et ansvar ved ikke at sige stop! Ikke i egenskab af at være pladeselskabet bag. Men et ansvar som alle tætte relationer omkring ham havde – både familie, venner og branchefolk.

LÆS OGSÅ: Niarn: Tvang sig selv igennem tv-program på snaps og vodka

LÆS OGSÅ: Niarn: Kørte 'Zulu Djævleræs' med kokain og alkohol i blodet

LÆS OGSÅ: Niarn i ny bog: - TV 2-program gjorde mig afhængig af alkohol

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx