Af - 22/05-14 14:57

Superstjerne giver kvart million til Balkan-ofreSuperstjerne giver kvart million til Balkan-ofre

Angelina Jolie er kendt for sit humanitære arbejde, og nu kommer hun ofrene for oversvømmelserne på Balkan til undsætning.

storybild

Angelina Jolie har tidligere fungeret som producer og instruktør på en film, der blev optaget på Balkan. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Ofrene for oversvømmelserne på Balkan får nu en kærkommen håndsrækning fra ingen ringere end Hollywoodstjernen Angelina Jolie.

En million bosniere er uden adgang til rent vand, 500.000 mennesker er evakuerede og over 100.000 bygninger er ødelagt. Det er ifølge udenrigsminister i Bosnien, Zlatko Lagumdzija, resultatet af de oversvømmelser, der har ramt Balkan.

Chok: Hollywood-stjerner genforenes efter ni år
Chok: Hollywood-stjerner genforenes efter ni år

Med en donation på 273.000 kroner til amerikansk Røde Kors forsøger Angelina Jolie nu at komme de ramte til undsætning.

- Det er tragisk, at et område, der har set så mange konflikter og ødelæggelse nu er ramt af en naturkatastrofe af dette omfang. Mine tanker går til alle de familier, der har måtte se deres hjem og lokalområder blive ødelagt og dem, der har mistet deres kære, siger Angelina Jolie i en udtalelse.

- Såvel som behandling af akutte behov, vil der være behov for en langsigtet indsats for at reparere og genopbygge infrastrukturen. Vi må alle være klar til at støtte disse samfund. Også på den lange bane, siger hun.

Fik fjernet raske bryster: - Jeg traf det rigtige valg
Fik fjernet raske bryster: - Jeg traf det rigtige valg

Angelina Jolies bekymring for Balkan kommer ikke ud af den blå luft. Hun var producer og instruktør på filmen 'In the Land of Blood and Honey' (2011), der handler om krigen i Bosnien i 90'erne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx