Af - 08/05-15 11:01; Opdateret: 08/05-15 15:17

Miley Cyrus tager affære efter transkønnet teenagers selvmordMiley Cyrus tager affære efter transkønnet teenagers selvmord

Miley Cyrus har stiftet ny hippie-organisation for at hjælpe unge hjemløse og medlemmer af LGBT-miljøet.

Bildstrecke im Grossformat »

Miley Cyrus kan andet end at forarge verden med sin tunge, sin twerking og sine røde armhulehår. Nu vil hun bruge sin stjernestatus på at forandre verden til det bedre.

Helt bestemt er det unge hjemløse og medlemmer af LGBT-miljøet - altså bøsser, lesbiske og transkønnede - som kan regne med Miley Cyrus' hjælp.

Miley Cyrus tager armhuletrend til næste niveau
Miley Cyrus tager armhuletrend til næste niveau

I et langt blogindlæg på siden Medium, forklarer Miley Cyrus hvorfor hun gerne vil hjælpe disse grupper. For eksempel har det berørt hende dybt, da den transkønnede amerikanske teenager Leelah Alcorn begik selvmord i december sidste år, fordi hendes forældre ikke kunne acceptere det, da hun sprang ud som transkønnet.

- Det ramte mig så hårdt, som om jeg kendte hende. Jeg følte mig forbundet til hende, skriver Cyrus.

Miley Cyrus er single igen
Miley Cyrus er single igen

Desuden blev hun også inspireret, da Bruce Jenner i sidste måned stod frem på amerikansk tv og fortalte til hele verden, at han er transkønnet.

40 procent af alle unge hjemløse i USA identificerer sig som en del af LGBT-miljøet, og det er netop dette tal, som Cyrus er studset over. Hun vil derfor gerne hjælpe med at skabe større forståelse for mennesker, der er en del af LGBT-miljøet.

Hun har derfor oprettet organistionen 'Happy Hippie Foundation', der skal være med til at hjælpe den udsatte gruppe. Miley Cyrus føler selv, at hun er den person, som kan hjælpe til på dette område på grund af en bestemt ting:

- Jeg føler fuldstændig, at jeg ikke er bundet til et køn eller en alder. Jeg føler mig som en uendelig kosmisk ting, og det vil jeg gerne have andre til at føle, siger hun til ABC News.

Miley Cyrus forarger igen.. igen.. igen!
Miley Cyrus forarger igen.. igen.. igen!

Helt konkret kommer Miley Cyrus til at udgive nogle koncerter på Facebook under navnet 'Backyard Sessions'. Når man ser videoen kan man donere penge direkte til projektet.

Det er ikke første gang, at Miley Cyrus forsøger at skabe mere opmærksomhed omkring hjemløse i USA. Til prisuddelingen VMAs sidste år i august havde Cyrus taget en ung hjemløs mand med som sin date til showet.

Se videoen af første koncert til 'Backyard Sessions' her:

Happy Hippie Presents: Backyard Sessions - "No Freedom"

Listened to this song a lot in December when Leelah passed away... These lyrics relate so perfectly to Happy Hippie & our message to the world! FREEDOM & LOVE! The Happy Hippie Foundation #HappyHippiePresents #BackyardSessions

Posted by Miley Cyrus on 5. maj 2015

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx