Af - 18/11-15 15:44; Opdateret: 20/11-15 15:31

Kan du huske 'Esben' fra Anja & Viktor-filmene? Her er han i dagKan du huske 'Esben' fra Anja & Viktor-filmene? Her er han i dag

Du kender ham som den kække og røv-irriterende lillebror i Anja & Viktor-filmene. Men hvor er barneskuespilleren Rasmus Albeck i dag, og hvordan ser han ud? Få svaret her.

Bildstrecke im Grossformat »
- Hagen ved at være kendt barnestjerne var, at jeg dengang blev meget hurtig voksen, i kraft af at jeg havde et rigtigt voksenarbejde, siger Rasmus Albeck til metroxpress. - Der var nogle i min klasse, der havde svært ved at tåle, at jeg også arbejdede ved siden af skolen med at lave film. Derfor blev jeg mobbet gennem hele folkeskolen. Jeg flyttede skole, og i de første 14 dage synes alle på den nye skole, at jeg var spændende, fordi jeg var berømt, men så vendte de på en tallerken, og det var modbydeligt, siger Rasmus Albeck til metroxpress. Sebastian Jessen spillede gennem tre Anja & Viktor-film sammen med Rasmus Albeck. Sebastian Jessen spillede Anjas lillebror, og Rasmus Albeck spillede Viktors lillebror. De to drenge spillede desuden hinandens bedste venner i filmene. Sofie Lassen-Kahlke spillede Anja, Robert Hansen spillede Viktor, Karl Miller Bille spillede Viktors bedste ven Torkild, Jonas Gülstorff spillede Nikolaj, Viktors bedste ven, Mira Wanting spillede rollen som Gitte, der var Anjas bedste veninde, og Joachim Knop spillede den tarvelige Peter, der var Anjas ekskæreste. I midten ses Charlotte Sachs Bostrup, der har instrueret, og forrest i billedet er Sebastian Jessen og Rasmus Albeck. - Jeg bliver typisk mest genkendt til festlige arrangementer. Jeg oplever også, at når jeg kommer ind i en ny kreds, så går der et par dage, og så begynder snakken, siger Rasmus Albeck til metroxpress. - Jeg husker, at jeg dengang – også udenfor rollen - var fremme i skoene og flabet, siger Rasmus Albeck til metroxpress. Rasmus Albeck spillede Jack i forestillingen. I de næste mange weekender besøger han flere danske byer klædt ud som julemand. Rasmus Albecks spillede Monsteret i forestillingen Jeg spillede Monsteret i forestillingen

Klik dig gennem galleriet for at se, hvordan Rasmus Albeck ser ud i dag, og hvordan han så ud dengang.

'Goddav, jeg vil gerne se på nogle kardonger'.

Den sætning kan mange af os nok bedst huske skuespiller, Rasmus Albeck, for. Han spillede rollen som Viktors flabede lillebror 'Esben' i Anja & Viktor-filmene.

I dag - 16 år efter den første Anja & Viktor-film udkom - bliver han stadig stoppet på gaden af folk, der spørger ham, om han har nogle "kardonger".

- Så svarer jeg, 'hvor mange skal du bruge', mens jeg tjekker tasken for, om jeg har nogle på mig, griner 26-årige Rasmus Albeck.

Et glimrende eksempel på, at hans personlighed har flere fællestræk med den rapkæftede rolling, vi forvekslede ham med på skærmen.

- Dengang forventede folk, at jeg var som ham, og det var ikke fedt. Som knægt vil man gerne være sig selv. Men jeg nød at være kendt, og det var pisse sjovt at indspille film og møde fans, siger Rasmus Albeck.

Efter at have medvirket i tre Anja & Viktor-film, stilnede berømmelsen dog af. Fjerde og femte film i serien blev uden Viktors lillebror.

I takt med, at jeg holdte op med at være tyk og nuttet, røg filmrollerne.
Sådan siger Rasmus Albeck.

Men selvom hans runde udtryk dengang var godt til hans roller som den kække dreng i både film som 'Sunes familie' og 'Brødrene Mortensens Jul', så var det dengang også lidt af en forhindring uden for lærredet.

Kan du huske Emil fra 'Os – det bare os'? Sådan ser han ud i dag
Kan du huske Emil fra 'Os – det bare os'? Sådan ser han ud i dag

Det er sket mere end en gang, at en sød pige, som jeg gik i skole med, har spurgt efter Sebastians nummer (red. Sebastian Jessen, der spillede Rasmus Albecks bedste ven i Anja & Viktor-filmene). Folk ville gerne være gode venner med mig men kærester med Sebastian.
Det erkender Rasmus Albeck med et smil på læben.

Hvis du i dag spørger ham om nummeret til Sebastian Jessen, kan han ikke give det, da han ikke længere har kontakt til castet på Anja & Viktor-filmene. Skuespillerbranchen er han dog stadig nære venner med.

Rasmus Albeck blev uddannet fra Det Danske Musicalakademi Fredericia og bruger nu sine aftener som instruktør. Om dagen læser han til folkeskolelærer. Ikke fordi han søger væk fra skuespillet men for at have et arbejde mellem teater- og instruktørjobbene. Han vil dog også gerne tilbage i filmrollerne.

- Jeg savner helt vildt at være tilbage på filmlærredet. Jeg har skrevet rundt til samtlige castere, det er dog endnu ikke blevet til mere, siger Rasmus Albeck, der snart har 20 års jubilæum som skuespiller.

Han fortæller, at en af de gode ting ved at være på film er, at det kommer bredere ud til folk.

- Ofte ved folk ikke, at jeg også har lavet andre ting i faget, siger Rasmus Albeck.

Lige efter Anja & Viktorfilmene indkasserede han for eksempel en hovedrolle i musikalen 'Skatteøen', spillet af teatergruppen Mastodonterne. Som teenager lagde han også stemme til den unge Tarzan i den dansksprogede udgave af Disney-filmen. Han gemmer sig også bag stemmen som Harry Potters overvægtige, dumme fætter, i de dansksprogede udgaver af de første fire film.

Rasmus Albeck fortsætter dog med at være en smule skjult bag sin rolle, for i de næste mange weekender kan du finde ham bag det lange, påsatte skæg, når han tager rundt i 48 danske byer udklædt som julemand. Det sker i forbindelse med et projekt, kaldet “Gang i Danmark”.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx