Af - 26/10-14 09:12; Opdateret: 26/10-14 14:25

Måtte tage lån i huset: Nu får Bodil Jørgensen erstatning for frygtelig ulykkeMåtte tage lån i huset: Nu får Bodil Jørgensen erstatning for frygtelig ulykke

Bodil Jørgensen får endelig erstatning for ulykken tilbage i juni.

storybild

Bodil Jørgensen inden den frygtelige ulykke i juni måned. (Billede: Polfoto/arkiv)

Ulykken under optagelserne til den nye ’Far til fire’-film i juni kunne have kostet Bodil Jørgensen livet, men skuespillerinden ’slap’ med voldsomme kvæstelser og en periode i kørestol, da hun fik en traktorskovl ned over sig på Mandø.

Alligevel har det været en kamp for Bodil Jørgensen at få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, og først lørdag fik hun den glædelige besked fra advokat Ann-Beth Kirkegaard.

– Hun (advokaten, red.) fortalte, at ASA Films forsikringsselskab Tryg her til formiddag ville udbetale det fulde beløb på 450.000 kr. for min tabte arbejdsfortjeneste. Tak til Ekstra Bladet for at gå ind i sagen, og tak til advokaten for at arbejde hårdt for at hjælpe, siger Bodil Jørgensen til Ekstra Bladet, der torsdag og fredag skrev om den tragiske ulykke, hvor Bodil Jørgensen brækkede ribben, fik knust sit kraveben, ødelagt sit bækken og fik blødninger i lever og nyre.

Filmselskab sigtes for Bodil Jørgensen-ulykke
Filmselskab sigtes for Bodil Jørgensen-ulykke

Efter Bodil Jørgensen-ulykke: Sikkerheden sejler i filmbranchen
Efter Bodil Jørgensen-ulykke: Sikkerheden sejler i filmbranchen

Da Bodil Jørgensens mand, Morten Søborg, er sygemeldt med en ryglidelse, har parret siddet stramt i det økonomisk.

– Nu kan vi komme videre med vores liv, for nu skal jeg i hvert fald ikke gå og bekymre mig om, hvordan vi skal betale husleje og den slags, siger Bodil Jørgensen, der i dagene op til den glædelige besked havde forklaret til avisen, hvordan ægteparret havde måttet tage lån i huset for at få økonomien til at løbe rundt.

Bodil Jørgensen var i livsfare: Har brækket alle ribben
Bodil Jørgensen var i livsfare: Har brækket alle ribben

Tryg: Nye oplysninger førte til erstatning
Hos Tryg afviser man, at det var Ekstra Bladets indblanding i sagen, der gjorde, at man udbetalte erstatningen til Bodil Jørgensen. Det handlede om, at forestillingen, hvor Bodil Jørgensen var sikret en indtjening på 450.000 kroner, blev aflyst og ikke som først oplyst udskudt til 2015. Dermed er der i forsikringstermer tale om et tab af reel arbejdsfortjeneste, da pengene ikke som tidligere oplyst ville falde på et senere tidspunkt.

- Fredag aften fik vi nye oplysninger fra Bodil Jørgensens advokat, der fortæller os, at forestillingen til cirka 450.000 kroner er aflyst, og på den baggrund går vi ind og udbetaler erstatning, siger pressetalsmand hos Tryg Tanja Frederiksen til metroxpress.

Selv uden aflysningen kunne Bodil Jørgensen formentlig have set frem til kompensation.

- Ved selvstændige kunder går vi ind og kigger på årsopgørelsen og sammenholder med, hvad personen har tjent tidligere år. Lad os sige at Bodil Jørgensen har fået to millioner kroner om året i snit de seneste fem år, mens hun i år kun har tjent eksempelvis en halv million på grund af ulykken. Så vil vi gå ind og lave en vurdering og formentlig komme frem til, at det ikke er realistisk, at en af Danmarks bedste skuespillere ikke ville have nogle opgaver resten af året, hvis hun var rask, og derfor ville hun få en erstatning svarende til, hvad hun normalt plejer at tjene.

Vil bruges som løftestang
Bodil Jørgensen understreger dog over for Ekstra Bladet, at hun føler sig dårligt behandlet, og hun håber, at hendes sag vil kunne hjælpe andre danskere i samme situation.

– Jeg håber, at den opmærksomhed, der er kommet på forsikringsselskabers opførsel, qua at jeg er dansk skuespiller, vil kunne bruges af mange andre danskere som løftestang til at få gang i deres sager. Jeg bliver så vred, når jeg føler mig trynet, og man er magtesløs, når der går forsikringsspidsfindigheder i en sag, siger skuespilleren.

Grundet den manglende sikkerhed under optagelserne blev ASA Film idømt en bøde på 70.000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Kronprins Frederik fortæller om sin...
bt.dk
FCM er danske mestre - Brøndby...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx