Af Kristian Dam Nygaard - 01/02-16 13:47; Opdateret: 01/02-16 14:03

Optrådte for dronningen, betaler sin skat: Nu vil de smide ham ud af DanmarkOptrådte for dronningen, betaler sin skat: Nu vil de smide ham ud af Danmark

L.I.G.A.-trommeslageren Ihan Haydar er frustreret, ked af det og rasende. Hendes bror har netop fået afslag på opholdstilladelse i Danmark og nu risikerer hele familien at blive smidt ud af landet.

storybild

(Billede: Scanpix)

- Flot Danmark. Bare flot!

Sådan indleder Ihan Haydar, der er trommeslager i det populære danske band L.I.G.A. et langt indlæg på Facebook, hvor hun frustreret fortæller om sin 18-årige lillebror Ali, der for en uge siden fik afslag på sin opholdstilladelse i Danmark. Han risikerer nu at blive smidt ud af landet om tre år, når hans midlertidige opholdstilladelse udløber.

- Han har aldrig modtaget hjælp fra kommunen, men altid klaret sig selv og betalt sin skat. Men han er danser, og dansere har jo ikke fast job, så selvom han tjener gode penge og har et velfungerende liv, så er det ikke godt nok. Men hvornår er det så godt nok? Jeg ville ønske, at de ville kigge på folk som mennesker og ikke bare som et nummer i deres computer, fortæller Ihan Haydar til metroxpress.

Popstjerne fortsætter trods overfald: - Man skal bruge sin stemme
Popstjerne fortsætter trods overfald: - Man skal bruge sin stemme

- Min bror har optrådt for dronningen, han har danset i 'X Factor', 'melodi grand prix', you name it. Til sommer tager han på turné med Cisilia og L.I.G.A. Vi har klaget om afslaget og har sendt en masse papirer og bilag og kontrakter afsted, så vi kan vise dem, hvad han laver. Hver gang han er ude og danse, repræsenterer han jo Danmark. Det er så mega frustrerende og pisse deprimerende.

Ihan Haydar er bekymret for, hvad der sker, når hendes lillebrors midlertidige opholdstilladelse udløber om tre år. Hvordan ser reglerne ud til den tid? Bliver han bare smidt ud, og hvor skal han tage hen?

Ihan fra L.I.G.A: Mand spyttede på mig!
Ihan fra L.I.G.A: Mand spyttede på mig!

Og det stopper ikke her. Det er nemlig ikke kun lillebroderen, der er i farezonen. Ihan selv kæmper med at få dansk statsborgerskab. Det samme gør hendes far, mor, storebror og lillesøster.

- Vi ved virkelig ikke, hvor vi skal tage hen. Vi har ingen plan b. Vi har boet i Danmark siden 2003 og har ikke noget liv i Irak (Hvor familien måtte flygte fra, red.).

Hver gang familien har søgt om opholdstilladelse, har de skulle betale mange tusind kroner i gebyr. Og man får ikke pengene retur ved afslag.

- Det er virkelig mange penge. Nu er vi godt integreret og har råd til det, men det er jo ikke alle der har det. Jeg håber virkelig, at der sker noget. For tiden strammer de jo bare reglerne mere og mere, og det er der virkelig ikke behov for. Jeg synes, det er vigtigt, at folk får at vide, hvordan det fungerer.

Læs Ihan Haydars indlæg her:

Flot Danmark. Bare flot! Jeg bekymrer mig om den ene flygtning på Lesbos til den anden i Danmark: Min lillebror har få...

Posted by Ihan Haydar on Sunday, January 31, 2016


LÆS OGSÅ: L.I.G.A-medlem: - Jeg føler mig uvelkommen i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx