Af Kristian Dam Nygaard - 07/08-17 13:13

Glemt dansk 'Game of Thrones'-stjerne: Det havde nok givet en større check at være med nuGlemt dansk 'Game of Thrones'-stjerne: Det havde nok givet en større check at være med nu

Selvom hans karakter allerede døde i den første sæson af 'Game of Thrones', oplever skuespiller Dar Salim her seks sæsoner senere stadig en massiv hype omkring sin medvirken i verdens største tv-serie.

storybild

Dar Salim riddende i midten bagved sin medskuespiller Jason Momoa i rollen som Dothraki-krigeren Qotho. (Billede: HBO Nordic)

Nikolaj Coster-Waldau har udtalt, at hans venner ikke virkede videre begejstret, da han fortalte, at han havde fået en rolle i en ny amerikansk eventyrserie med drager og troldkvinder på rollelisten.

Da tv-stationen HBO i 2011 lancerede tv-serien 'Game of Thrones' med et cast af mere eller mindre ukendte skuespillere, havde de færreste forestillet sig, at det ville blive nogen stor succes, men i dag hvor syvende og næstsidste sæson er i fuld gang, betegnes det som verdens største tv-serie med over millioner af seere fordelt over 186 lande.

Nikolaj Coster-Waldau, der med seriens succes er blevet en vaskeægte verdensstjerne, spiller fortsat en bærende rolle i 'Game of Thrones' som kongemorderen Jaime Lannister, der er forelsket i sin søster.

Hans skuespiller-kollega Dar Salim, havde i første sæson en mindre rolle son Dothraki-krigeren Qotho, og selvom det er seks år siden, at hans karakter blev slået ihjel, oplever på ligefod med Coster-Waldau og resten af det nuværende cast, stadig en massiv interesse fra fans og medier, hver gang en ny sæson ruller over skærmen.

»Det er jo sjovt, for det er alligevel mange år siden, at jeg var med, men det er som om, den her serie bare bliver større og større. Der kommer hele tiden nye seere til, som begynder på sæson et, og så får jeg de der kommentarer som 'Gud, var du med i den?',« griner Dar Salim, der også stadig inviteres til fanevents, premiere og arrangementer med de andre 'Game of Thrones'-skuespillere.

»Jeg har desværre ikke været med til noget af det. Ikke fordi jeg ikke vil, jeg har bare ikke haft tid. Min karakter har jo også for længst udspillet sin rolle, så jeg er kommet videre, men jeg er da utrolig stolt over at have været med,« fortæller den 39-årige skuespiller, der herhjemme i de senere år har gjort sig bemærket med roller i tv-serierne 'Borgen' og 'Dicte' og senest filmen 'Underverden'.

»Det er jo vildt at se, hvor stor 'Game of Thrones' er blevet. Da jeg gik til casting på rollen, var det bare en eller anden fantasy-serie. Jeg havde ikke engang fået en agent, og var slet ikke etableret som skuespiller i Danmark. Jeg stod i kø sammen med en masse andre til en casting i London, og så var jeg heldig at blive udvalgt. Jeg var faktisk lige ved at få rollen som Khal Drogo (En af første sæsons bærende roller,red.) ,« husker Dar Salim tilbage og tilføjer med et højt grin:

»Det havde nok givet en større check at være med i denne sæson. Da vi lavede sæson et, var det jo bare en satsning fra HBO's side.«

Dar Salim følger stadig serien på sidelinjen og glæder sig over, at hans gode ven Pilou Asbæk i år har fået en stor rolle i serien. Han har også stadig en lille smule kontakt med den amerikanske stjerneskuespiller Jason Momoa, som endte med at få rollen som Khal Drogo i serien.

»Vi blev ret gode venner. Jeg har været ovre og besøge ham i Los Angeles, hvor han bor som en kæmpe indianer-viking på toppen af et bjerg. Han er en dejlig mand. Så deler jeg også agent med Emilia (Clarke, spiller den bærende rolle som dragedronningen Khaleesi, red.), så hende har jeg også mødt et par gange – dog kun i officielle arbejdssammenhænge.«

For tiden arbejder Dar Salim langt væk fra drageland.  Lige nu er han i gang med optagelserne til en ny TV2-serie med titlen 'Kriger', hvor han spiller en krigsveteran, der kommer hjem for at infiltrere et rockermiljø.

»Det er Christoffer Boes debut som tv-serie-instruktør, og det bliver første gang i lang tid, at man skaber et maskulint miljø på dansk tv.«

Begejstringen for Game of Thrones vil ingen ende tage. Hvert år stiger interessen til nye højder, og det er nærmest en dødssynd, hvis man som seer afslører handlingen for andre.

Den amerikanske tv-station HBO, der sender Game of Thrones meddeler, at premiereafsnittet på syvende sæson runder 30 millioner seere alene i USA. På premiereaftenen den 16. juli så hele 16,1 millioner amerikanere med hvilket er rekord for en HBO-serie på en station, der står bag succeser som The Sopranos, Sex and the City og The Wire.

Game of Thrones bliver sendt i 186 lande, i Storbritannien er premiereafsnittet blevet set af 4,7 millioner mennesker, og  i Asien har man oplevet en stigning på 24 procent i Taiwan og 50 procent i Singapore i forhold til sidste sæson. Også i Sydamerika  oplever man en stigning på 29 procent indenfor det seneste år.

Den danske afdeling af HBO tør ikke afsløre, hvor mange danskere der følger med, men vil blot slå fast, at den aktuelle syvende sæson er den mest sete til dato.

»På trods af at serien altid har været populær hos danske og nordiske fans, oplever vi for tiden en interesse langt ud over det sædvanlige,« skriver pr-chef Tom Nielsen i en mail til BT.

En amerikansk eventyr-serie baseret på forfatteren George R. R. Martins bogserie A Song of Ice and Fire. Serien, der beskrives som The Sopranos i Midgård, havde premiere i 2011, og betegnes i dag som verdens største tv-serie.  Den er kendt for sit høje indhold af sex, vold og politisk magtkampe. Og så er forfatterne hver sæson ikke bange for at slå en hovedperson eller to ihjel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx