Af Kristian Dam Nygaard - 15/11-17 09:49

Oliver Bjerrehuus: 'De ødelagde mit liv'Oliver Bjerrehuus: 'De ødelagde mit liv'

- De gjorde noget ulovligt, der havde store konsekvenser for mit liv, og det skal straffes.

storybild

(Billede: Sophia Juliane Lydolph)

»Der er ikke noget personligt i det, og jeg kan faktisk godt lide Henrik Qvortrup i dag, det er bare en gammel sur sag, som jeg glæder mig til, at der bliver lagt låg på.«

Sådan lyder det fra Oliver Bjerrehuus, der er en af de 19 kendte danskere, som nu er gået sammen om en stævning mod Aller Media og de to tidligere Se og Hør-chefer Kim Henningsen og Henrik Qvortrup.

Sidste år fik de to chefredaktører en fængselsdom, men nu har Oliver Bjerrehuus og de andre kendte rejst et erstatningskrav i millionstørrelsen.

»Det er rent principielt. Det er jo en gammel sag, men de gjorde noget ulovligt, der havde store konsekvenser for mit liv, og det skal straffes,« fortæller Oliver Bjerrehuus og forklarer, hvordan ugebladets metoder både skabte problemer i privat- og arbejdslivet.

»Det var de vildeste, opdigtede historier. På et tidspunkt beskyldte de mig og Simon Kvamm for at være pædofile. Det stak fuldstændig af. Jeg har fået ødelagt sommerferier, hvor jeg har stået med min kæreste og set de mest vanvittige forsider. Jeg har stået på Rigshospitalet med min gravide kæreste, og så har de pludselig stået der med en fotograf. Jeg har mistet store dele af mit arbejde. Kunder, der ikke vil arbejde med mig,« forklarer han med henvisning til sit modelarbejde.

I 2012 gik Oliver Bjerrehuus personligt ind på Københavns politistation for at anmelde Se og Hørs daværende chefredaktør Kim Henningsen for en forside om, at han skulle have været på narkoafvænning.

»Det var jo ret alvorligt, det han skrev bare for at sælge nogle blade. Jeg ønsker det bedste for den mand i dag, men dengang ødelagde han mit liv.«

Oliver Bjerrehuus tilføjer, at Se og Hør-sagen heldigvis har haft en positiv effekt.

»Der er sket meget rent medieetisk. Se og Hør trængte til at blive sat gevaldigt på plads, og i dag er alting fint. Jeg synes, de har fået styr på tingene derinde.«

Flere af de kendte danskere som Casper Christensen, Remee og Naser Khader, der er gået sammen om stævningen, er ikke vendt tilbage på BTs henvendelse. Sangerinden Saseline Sørensen svarer kort, at hun vil lade sagen køre sin gang uden for mange udtalelser i medierne.

»Det er klart, vi føler os krænket og håber selvfølgelig, at der kommer en retfærdig afgørelse.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx