Af - 04/09-13 11:43

Tanderup: Sådan scorede jeg Bjarne RiisTanderup: Sådan scorede jeg Bjarne Riis

Anne Dorthe Tanderup fortæller i en ny bog, hvordan hende og Bjarne Riis' romance startede under OL i 1996.

storybild

Anne Dorthe Tanderup og Bjarne Riis blev gift i 2009. 13 år tidligere startede kærlighedsaffæren under OL i Atlanta. (Billede: Polfoto/Claus Bonnerup)

Hele Danmarks håndbold-darling, Anne Dorthe Tanderup, løfter nu sløret for, hvordan hun for 17 år siden scorede hele Danmarks cykel-darling, Bjarne Riis. Det gør hun i sin nye bog, ‘Min vej til et sundt liv’, der udkommer på Politikens forlag den 26. september.

De to sportsstjerner kendte ikke hinanden, da de begge var til OL i Atlanta i 1996. Riis var gift med to børn, og Tanderup havde en kæreste derhjemme. Men det ændrede sig efter det, der tilsyneladende har været en hed kærlighedsaffære i Atlanta.

LÆS OGSÅ: X Factor-dommer skal være far: Gjorde vens kone gravid

Dansk håndbolds ‘jernladies’ vandt guldmedaljer med Anne Dorthe Tanderup på holdet, og da sejren skulle fejres på en restaurant om aftenen, kom hun tilfældigvis til at sidde ved siden af Bjarne Riis, skriver Tanderup i sin bog ifølge betalingssitet Eb.dk.

Der blev spist, drukket, konverseret og festet, og efter middagen besluttede de at tage i byen. Inden da tog Bjarne Riis med hans kommende udkårne hen til hendes lejlighed, hvor han ventede på, at hun skiftede til civilt tøj.

- Kort efter sad vi ved siden af hinanden i en taxa ind til byen. Jeg var varm, lykkelig og plørefuld - og så vendte jeg mig om mod Bjarne og kyssede ham. Han har siden fortalt mig, at han blev fuldstændig paf og helt ædru på et splitsekund, skriver håndboldpigen i sin bog ifølge betalingssitet Eb.dk.

LÆS OGSÅ: Robbies kone 'scorede' Bubbers datter

Efter festen tog de sammen tilbage til Bjarne Riis’ værelse, hvor de dog, efter Tanderups udsagn, ikke gjorde noget, de ikke måtte.

- Jeg var ikke forelsket, og vi undlod at handle på den fysiske tiltrækning mellem os. Han var gift og far til to drenge, og jeg havde en kæreste. Jeg tror, at den aftens samhørighed, var årsagen til, at vi mange måneder senere besluttede, at vi var noget for hinanden.

To to sportsfolks OL-romance udviklede sig til først lange telefonsamtaler, senere hen en affære, inden Bjarne Riis forlod sin hustru og mor til hans to børn, Mette Riis.

I dag har Bjarne og Anne Dorthe fire børn sammen, og de blev gift i 2009.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx