Af Berit Hartung - 02/12-17 14:30

Prinsens fortid får eksperter til at slå alarm: Det er 'en kæmpe sikkerhedsrisiko'Prinsens fortid får eksperter til at slå alarm: Det er 'en kæmpe sikkerhedsrisiko'

Forårets store royale bryllup i Storbritannien betegnes af eksperter som 'en kæmpe sikkerhedsrisiko' på grund af prinsens fortid i den britiske hær.

storybild

Harry og Meghan fotograferet mandag i forbindelse med pressemødet, hvor de offentliggjorde deres forlovelse. (Billede: TOBY MELVILLE)

Når prins Harry og hans tilkomne, den amerikanske skuespillerinde Meghan Markle, til maj giver hinanden deres ja på Windsor Castle i London, sker det naturligvis - som det altid gør ved den slags store VIP-begivenheder - under et kæmpe opbud af politi og sikkerhedsfolk.

Harry og Meghan fotograferet mandag i forbindelse med pressemødet, hvor de offentliggjorde deres forlovelse. (Billede: TOBY MELVILLE)

Noget tyder dog på, at netop dette bryllup bliver en særlig udfordring for efterretningsfolk, sikkerhedstjenesten, betjente og livvagter. Prins Harry har nemlig en fortid i den britiske hær og har gjort tjeneste i Afghanistan, og tilbage i 2013 indrømmede han, at han havde dræbt Taliban-krigere under sin udsendelse.

Netop det faktum får sikkerheds-eksperter til at betegne brylluppet som 'en kæmpe sikkerhedsrisiko.'

Prins Harry på patrulje i februar 2008, hvor han var udsendt til Helmand Provinsen i Afghanistan. (Billede: JOHN STILLWELL)

Den britiske tabloidavis The Mirror har talt med eksperter, som vurderer, at parret af samme grund har valgt at blive viet i Windsor Castle. Windsor er nemlig ifølge eksperterne nemmere at overvåge, fordi slottet ligger op til floden Themsen på den ene side. Derudover blev slottet i sin tid konstrueret, så man nemt kunne se, når fjenden nærmede sig i det fjerne. Det betyder også, at slottet i dag er nemmere at bevogte end eksempelvis Westminster Abbey, påpeger eksperterne.

»Harry er en massiv sikkerhedsrisiko på grund af sin krigstjeneste, og det er blevet noteret, at han personligt skød medlemmer af Taliban og uden tvivl slog dem ihjel,« siger sikkerheds- og efterretningsekspert professor Anthony Glees til avisen.

(Billede: JOHN STILLWELL)

Og ifølge Anthony Glees er brudens fortid også med til at gøre opgaven vanskeligere.

»Takket være Suits (tv-serie, red.) er Meghan en verdensstjerne, og hun er også en kvinde med stærke holdninger til Trump og Alt-Right-bevægelsen i USA (en ekstremt højreorienteret gruppe. Navnet står for 'Alternative Right', red.) ,« siger han og tilføjer:

»Brylluppet bliver en ikonisk, global begivenhed. Læg alt det sammen, og så har du en kæmpemæssig sikkerhedsopgave at løse.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

47 Fakta-butikker dømt til at lukke:...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
’Ellie Goulding vækker de vildeste...
bt.dk
Lastbilchauffør død efter fald
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx