Af Jan Eriksen - 09/01-18 07:25

Legendarisk skuespiller på vej til Danmark: Kæreste med Elvis og gift med Caitlyn JennerLegendarisk skuespiller på vej til Danmark: Kæreste med Elvis og gift med Caitlyn Jenner

Hun er lidt af en stjerne

storybild

Linda Thompson med sin eksmand, nu Caitlyn Jenner, i midten. (Billede: Privatfoto)

Til sommer besøger skuespiller m.m. Linda Thompson Danmark. I anledning af hendes ekskæreste Elvis Presleys 'fødselsdag' mandag, fortæller vi hendes historie.

I dag mandag ville Elvis Presley være fyldt 83. I den anledning fortæller vi en sjældent fortalt historie om The King of Rock'n'rolls kæreste Linda Thompson, der udgør sin helt egen røde tråd i moderne popkultur - fra Elvis over Bruce/Caitlyn Jenner til storfilm som 'Bodyguard' og tv-serien 'The Real Housewives of Beverfy Hills'. Thompson besøger Danmark til sommer under en festival i Elvis-museet Memphis Mansion i Randers.

Den 67-årige skuespiller, sangskriver m.m. var kæreste med Elvis Presley fra 1972 til 1976. Forlod ham for at finde sammen med atleten Bruce Jenner,  der senere blev kendt under navnet Caitlyn Jenner, stedfar til de ultimative moderne reality-fænomener, Kardashian søstrene.

I sig selv bemærkelsesværdigt.

Men modsat hvad nogle måske kunne tro, er Linda Thompson ikke bare en kendis hangaround. Blandt meget andet har hun skrevet og været medkomponist på en håndfuld verdenshit til bl.a. Barbra Streisand, Celine Dion, Josh Groban, Whitney Houston og Michael Bublé. Ligesom hun har medvirket i en stribe film og tv-show og -serier. Har endda en lille rolle i filmhittet 'Bodyguard'.

Her er historien om den 22-årige Miss Tennessee, der første gang mødte den 15 år ældre Elvis i en biograf i Memphis.

På det tidspunkt i 1972 var hans ægteskab med Priscilla for længst overstået. Han og Thomson begyndte at date, og kort efter flyttede den smask forelskede fotomodel ind i Graceland. Her blev hun indtil slutningen af 1976, hvor Kongen af Rock'n'roll, var i fysisk og mental opløsning, der desværre nedbrød alt andet end hans enorme talent.

Linda Thompson fotograferet sammen med Elvis Presley, mens de stadig var kærester. (Billede: Privatfoto)

»En dag bad han mig om at ledsage sig til tandlægen, hvor han skulle have lavet en fyldning,« skriver Thompson i sin biografi 'A Little Ting Called Life: On Loving Elvis Presley, Bruce Jenner, and Songs in Between',« som hun vil præsentere i Randers til sommer.

»Derefter forlod tandlægen rummet, Elvis åbnede skabet og fjernede et par gigantiske krukker med piller. Han stjal håndfuld og fyldte dem i sine lommer. Jeg kunne ikke tro, hvad jeg så,« skriver hun.

Elvis 'couldn't help falling in love with' Thompson, som han generøst lod redekorere store dele af Graceland i hendes yndlingsfarve rød.

Som hun mange år senere har sagt: »Picasso havde en blå periode, jeg havde en rød«.

Men de mange røde gobeliner, møbler og gulvtæpper i det store hus på Elvis Presley Boulevard i Memphis var ikke nok at holde sammen på forholdet. Hun forlod ham efter adskillige forsøg på at få ham ud af sit misbrug.

Måske var det ikke bare skæbnen, der kort efter førte hende sammen med Bruce Jenner. Hun så ham første gang, da hun og Elvis så ham vinde tikamp under Olympiaden i Montreal i 1976.

»'Wow, se ham, ham vil jeg giftes med,' sagde jeg til Elvis, som svarede, 'Det bliver over mit lig'. Du ved, virkeligheden overgår ofte fantasien,« som hun rimelig nøgternt har sagt det til CNNs Larry King.

I 1981 blev hendes ønske opfyldt. Thompson blev gift med Bruce Jenner på Hawaii. De fik hurtigt to sønner, Brandon og Sam Brody.

»Bruce var berømt, men ikke 'Elvis berømt'. Han var selvsikker og lidenskabelig. Komfortabel i sin egen krop. Eller sådan så det ud,« skriver hun i sin biografi.

Romantikken begyndte at falme, da Jenner erkendte sit ønske om at leve sit liv som en kvinde. Ifølge Thomson faldt illusionen sammen, da hun en aften i 1986 besøgte atleten på Manhattan. På det tidspunkt var de flyttet fra hinanden.

»Jeg bankede på døren med et håb om, at mit ægteskab kunne genopstå,« skriver hun.

»Bruce åbnede døren klædt som Caitlyn. Fuld paryk. Makeup. Hæle. En feminin kjole prydede den muskuløse krop. Og et stort smil på hans røde læber. Jeg brød sammen.«

Det var i 1986. Linda Thompson holdt i årevis på sin eksmands hemmelighed, indtil han selv første gang fortalte om sit kønsskifte, næsten 30 år senere.

Linda Thompson, Caitlyn Jenner og deres to sønner, Brandon og Sam Brody (Billede: Linda Thompson, Instagram)

I    blev Linda gift med musikproduceren David Foster. Han bragte hende ind i musikverdenen på en anden måde end Elvis, og hun opdagede, at hun faktisk havde visse talenter.

Udover de nævnte har hun skrevet sange til Amy Grant, Kenny Rogers, Backstreet Boys, Kelly Clarkson, Art Garfunkel og Aaron Neville.

Mest kendt er nok 'I Have Nothing', som Whitney Houston gjorde til en klassiker på Bodyguard-soundtracket. Derudover skrev hun temasangene til OL i 1996 og vinter-OL i 2002.

Selvom Caitlyn Jenners kønskifte oprindelig gjorde hende ulykkelig, har Linda Thompson for længst omfavnet sin eksmands nye liv.

»Jeg er stolt af Caitlyn,« sagde hun for nylig, og tlføjede:

»Det sker, at min søn siger, 'far ringede, og hun siger...'«.

Linda Thompson

 

Linda Diane Thompson, 67, er en amerikansk sangskriver/lyriker, tidligere skuespillerinde og model. Hun har været gift med den olympiske tikampvinder Bruce Jenner (nu kendt som Caitlyn Jenner) og David Foster.

Efter hendes forhold til Elvis (1972 - 1976) var hun regelmæssigt med i tv-serien 'Hee Haw'. Hun havde bl.a. også en rolle i 'Beverly Hills, 90210'. Og var med i fire sæsoner af 'The Real Housewives of Beverly Hills'.

Hun begyndte sin karriere som lyriker med Kenny Rogers single 'Our Perfect Song'. Thompson samarbejdede med komponisten Richard Marx på Josh Grobans første hit, 'To Where You are', med komponisten Steve Dorff på Celine Dion hit 'Miracle', med Andreas Carlsson på 'Drowning' af Backstreet Boys og sammen med ægtemanden David Foster på flere kompositioner, herunder 'No Explanation' til filmen 'Pretty Woman' (1990) og 'I Have Nothing' til filmen The Bodyguard (1992) - og sammen med Clint Eastwood og Carole Bayer Sager på 'Why should I Care" for filmen 'True Crime'.

I 2001 skrev hun 'Drowning' til den amerikanske boyband Backstreet Boys.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx