Af - 13/07-15 09:30; Opdateret: 13/07-15 10:05

'Hunger Games'-stjerne og Kylie Jenner skændes over disse 'racistiske' fletninger'Hunger Games'-stjerne og Kylie Jenner skændes over disse 'racistiske' fletninger

Skuespilleren Amandla Stenberg skrev en kommentar til Kylie Jenners billede på Instagram, der bl.a. handler om racisme. Det tog Kylie Jenner ikke så godt.

Bildstrecke im Grossformat »

I går delte realitystjernen Kylie Jenner et billede på sin Instagram-profil, hvor hun har 'cornrows', som er traditionelle afrikanske fletninger, der er lavet helt tæt på hovedbunden.

I USA er det hovedsageligt afroamerikanere, der har disse fletninger, men Kylie Jenner har altså valgt at få det, selv om hun er hvid.

Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick
Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick

Det har fået den 16-årige afroamerikanske skuespillerinde Amandla Stenberg, som har spillet Rue i 'Hunger Games', til at skrive en kommentar til billedet.

- Når du tilegner dig sortes kendetegn og kultur, men ikke bruger din magtposition til at hjælpe sorte amerikanere ved at skabe opmærksomhed om dine parykker istedet for politivold og racisme. #hvidepigergørdetbedre

TV: Sådan ser kendte kvinder ud med fuldskæg
TV: Sådan ser kendte kvinder ud med fuldskæg

Skuespilleren mener altså, at når Kylie Jenner 'låner' de afroamerikanskes stil, så skal hun også være bedre til at kæmpe for deres rettigheder.

Det virker dog ikke til, at 17-årige Kylie Jenner er enig. Hun kommenterede nemlig selv billedet efterfølgende med en kommentar til Amandla Stenberg:

- @amandlastenberg Vred, hvis jeg ikke gør, vred, hvis jeg gør. Hæng ud med Jaden eller noget.

AFSLØRET: Se sandheden om Kylie Jenners læber her
AFSLØRET: Se sandheden om Kylie Jenners læber her

Du kan se deres kommetarer på engelsk her:


Hun referer til Jaden Smith, som er søn af Will Smith. Kylie Jenner har tidligere datet ham, ligesom Amandla Stenberg for nylig var til skolebal med ham.

Du kan se billedet af Kylie Jenner med cornrows her:

I woke up like disss

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

En anden hvid stjerne, som har cornrows for tiden er Miley Cyrus, men Amandla Stenberg har ikke kommenteret hendes billede:

Private show on release day wtf @codysimpson lucky ass bitch

A photo posted by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

På Twitter har de to stjerners lille skænderi startet en debat om netop cornrows. Flere forstår ikke helt, hvad det handler om, og hvorfor hvide piger ikke må have disse fletninger.Kylie Jenner er ikke den første i sin familie, der har haft cornrows. Sidste år havde hendes storesøster Kendall Jenner også disse fletninger i sit hår, hvilket startede en såkaldt cornrow-gate, fordi magasinet Marie Claire proklamerede i et tweet, at hun var med til at gøre fletningerne til en trend.

Det fik mange andre brugere på Twitter til tasterne for at minde magasinet om, at det er en trend, der har været blandt sorte i mange, mange år. En bruger lavede grunding research og skrev til magasinet, at fletningerne er over 5000 år gamle.


Like os på Facebook for at holde dig opdateret om de kendte

LÆS OGSÅ: WOW: Vil Kylie Jenner virkelig tage patent på dette?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Mens du sov: Forrygende Norge slår...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx