Af Laura Rode Nygaard - 25/01-18 13:45

Danske kendisser i krig efter 25 års venskab: Nu slås de om millionbeløbDanske kendisser i krig efter 25 års venskab: Nu slås de om millionbeløb

I videoen herunder fortæller Rasmus Nøhr om venskabet med Gus Hansen, der udviklede sig til fjendskab, da sagen begyndte at rulle.

Pokerstjerne stævner Rasmus Nøhr: Se hans reaktion

Sidste år stævnede pokerspilleren Gustav 'Gus' Hansen sin nære ven gennem 25 år, sangeren Rasmus Nøhr, for 896.000 kroner. Nu er beløbet steget til 1.136.000 kroner, og venskabet er dødt.

»Jeg kan klandre mig selv for min naivitet, men man tror på en kammerat, som man har kendt i 25 år. Det var en fejl, og det må jeg så lære af og konstatere, at Rasmus har én kammerat, og det er ham selv. Det er trist for ham,« siger Gustav Hansen til Ekstra Bladet.

De stridende parter var i retten mandag og tirsdag for at afgive vidneforklaring i sagen, der har rullet, siden parret besluttede at stable festivalen 'Danmark Dejligst' på benene i 2016.

Festivalen gik konkurs, og i månederne op til hev Rasmus Nøhr flere hundrede tusinde kroner ud af virksomheden bag festivalen. Penge, som han overførte til sin private virksomhed, Skrappe ApS, mens Gustav Hansen aldrig har fået en krone, skriver Ekstra Bladet.

Derfor kræver Gustav Hansen nu at få sine 1.136.000 tilbage fra sangeren, som var direktør i selskabet, og som derfor står alene med ansvaret, påpegede hans advokat i retten.

Det er parterne dog ikke enige om. Selvom de begge anerkender, at Gustav Hansen aldrig indgik i selskabets ledelse, som det ellers var planlagt, så mener Rasmus Nøhr, at pokerspilleren - trods det manglende papirarbejde - havde ledelsesansvar og derfor har skudt sine to millioner ind i selskabet med en vis risikovillighed.

»Han vidste faktisk måske mere end Nøhr om de økonomiske forhold. Jeg mener ikke, at Gustav Hansen kan kræve beløbet. Det vil være helt hul i hovedet,« lød det ifølge Ekstra Bladet bramfrit fra Rasmus Nøhrs advokat, Noaman Azzouzi.

Gustav Hansens advokat har sat 713.000 kroner som mindstekrav i sagen. Rasmus Nøhrs advokat kræver frifindelse. Sagen når først sin afgørelse i marts.

BT har tidligere talt med Rasmus Nøhr som sagen, som han kalder en 'dybt tragisk og ulykkelig situation'. Den blev skildret i en reportage-serie på Kanal 4 i august sidste år.

Se et klip fra programmet over artiklen.

»Jeg havde ikke regnet med, at mit liv ville blive så omtumlet, som det blev. Der, hvor serien starter, er festivalens finansiering faldet fuldstændig fra hinanden. Vi står og mangler 1,4 millioner kroner, som vi har brugt, men som mangler i finansiering. Så jeg har ryggen mod muren. Jeg skal som ansvarlig direktør meddele folk, at vi ikke har råd til at købe deres services, og at vi må lukke festen. Eller også skal jeg ud og finde pengene på tre uger. Så jeg følte virkelig, at jeg skulle præstere,« sagde Rasmus Nøhr til BT i august og fortalte, at den manglende finansiering skyldtes et manglende annoncesalg.

Den folkekære musiker, der slog igennem i 2006 med 'Sommer i Europa' og blandt andet har været med i 'Vild med dans,' fortæller, at penge-problemerne begyndte, da han ville udvide festivalen, og de to venner ikke var enige om konceptet. Rasmus Nøhr havde en vision om, at 'Danmark Dejligst' på sigt ville blive til 101 fester rundt om i hele landet. Men hans nye partner så anderledes på tingene, lød det.

»Gustav ville ind til storbyerne, og det er en fuldstændig misforståelse af, hvad 'Danmark Dejligst' skal i min bog. Så må man bare sige, at så skal vi hver sin vej. Siden da har der været helt lukket ned for kommunikation imellem os, så vi er ikke på talefod nu.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx