Af - 22/12-16 14:03

Danskerne skider på Casper Christensens toilet-regel: Så lang tid må du holde digDanskerne skider på Casper Christensens toilet-regel: Så lang tid må du holde dig

I et afsnit af ’Klovn’ fortæller Casper Christensen om ’15 minutters reglen’, hvor man venter et kvarter, før man bruger toilettet i et fremmed hjem. Den regel skider danskerne på, afslører ny måling.

Bildstrecke im Grossformat »

- Reglen er jo, at man kan ikke skide hos nogen, man er på besøg hos med det samme. Det er det, der hedder ’15 minutters reglen’. Man skal lige være der femten minutter, konverserer, snakke lidt, ’ih, hvor du ser godt ud’, ’her er pænt’, og så kan man efter femten minutter liste ud.

Sådan forklarer Casper Christensen i femte sæson af ’Klovn’. Afsnittet er fra 2008, men har åbenbart ikke vundet indpas hos danskerne. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress mener 63 procent af danskerne, at man sagtens kan gå på toilettet som det første, når man træder ind i et fremmed hjem. Kun 7 procent følger Casper Christensens ’15 minutters regel’.

Roland Møller om ny julekomedie: 'Derfor sagde jeg ja'
Roland Møller om ny julekomedie: 'Derfor sagde jeg ja'

Det er fordi, vi er egoistiske, mener socialpsykolog Torben Bechmann Jensen.

- Det er udtryk for at høfligheden og sociale omgangsformer er i forfald, og det gælder i alle mulige forbindelser. For eksempel er der også flere og flere, der mener, man kan tillade sig at bruge handicaptoilettet. Man fokuserer på sit eget behov uden at tage højde for omgivelserne.

Casper Christensen forklarer til metroxpress, at reglen blev opfundet ud fra regnestykket: Hvor godt er du opdraget, og hvor længe kan du holde dig. Han holder sig selv fem minutter længere.

- Jeg giver mig altid selv 100 % overfor andre mennesker og giver hele 20 minutter. Det er så også den eneste velgørenhed, jeg yder.

Ekspert i takt og tone Gitte Hornshøj forklarer, de 63 procent som udtryk for høflighed.

- Alle kender til den ubehagelige følelse, at skulle når man skal. Ja, det kan være pinligt at spørge om som det første, men når så mange svarer sådan, er det udtryk for en hensynsfølelse. Vi viser storsind.

Sådan spurgte vi:
Antag at du er på besøg i et andet hjem. Hvor lang tid skal der gå, før du synes, du kan tillade dig at bruge husets toilet?
0 minutter 63%
5 minutter 6%
15 minutter 6%
30 minutter 6%
60 minutter 4%
Længere tid 5%
Man kan ikke tillade sig at bruge toilettet i et andet hjem 0%
Ved ikke 9%

Undersøgelsen er baseret på interview med 1019 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 16.-18. december.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx