Af Simon Boas - 06/09-17 17:33

Chokeret Søren Østergaard efter livsfarligt hærværk: - Kun idioter gør sådan nogetChokeret Søren Østergaard efter livsfarligt hærværk: - Kun idioter gør sådan noget

Cirkusdirektør og skuespiller Søren Østergaard er chokeret, efter ukendte gerningsmænd i weekenden saboterede en af hans cirkusvogne.

storybild

Søren Østergaard. (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Cirkusdirektør i Zirkus Nemo, Søren Østergaard, er rystet, efter han og en vognmand i weekenden kunne konstatere, at ukendte gerningsmand havde løsnet adskillige hjulbolte på en cirkusvogn.

Det var ved et rent tilfælde, at Søren Østergaard i weekenden opdagede, at en cirkusvogn, der havde holdt parkeret ved transportcentret Stop 39 i Slagelse, havde fået løsnet ikke mindre end 21 af vognens 24 hjulbolte.

»Vognen havde stået der i noget tid, så min vognmand var heldigvis snarrådig og ville inspicere vognen for at se, om alt var, som det skulle være. Og så er det, at vi opdager, at 21 bolte ud af 24 er løsnet,« forklarer en rystet Søren Østergaard til metroxpress og tilføjer, at den ene hjulbolt var »løsere end den anden«.

Cirkusvognen havde stået parkeret på parkeringspladsen i godt og vel et døgns tid, fordi Zirkus Nemo over weekenden har været i gang med at flytte til sæsonens sidste forestillinger i Odense, og Søren Østergaard er ikke af den opfattelse, at hærværket var decideret rettet mod ham eller Zirkus Nemo.

»Men det er jo kun idioter, der gør sådan noget. Vi er rystede, og jeg er meget chokeret. Det kan jo i værste tilfælde koste menneskeliv,« fortsætter cirkusdirektøren og skuespilleren, inden han tilføjer:

»Jeg håber, at jeg med dette kan advare andre om, at man skal være opmærksom på, at nogen kan finde på at gøre det her.«

Søren Østergaard har nu meldt sagen til politiet ligesom talrige andre danskere, der over sommeren har oplevet lignende hærværk, hvor ukendte gerningsmand har løsnet hjulbolte på biler over hele landet. De mange episoder har blandt andet fået flere af landets politikredse til at opfordre borgerne til at tjekke hjulboltene på deres biler, inden de kører.

Politiet modtog den første anmeldelse om løsnede hjulbolte på biler i marts i år. Den kom fra en mand i Ringsted. Han opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket. Senere har det vist sig at være den første af en lang række lignende episoder rundt om i landet.

Det gik blandt andet ud over en kvinde fra Serritslev i Nordjylland, der var tæt på at komme alvorligt til skade, da hendes ene forhjul pludselig røg af, mens hun kørte på motorvejen - angiveligt fordi nogen havde løsnet hjulboltene på bilen.

I juli kom det frem, at politiet indtil videre havde modtaget 636 anmeldelser om løse hjulbolte fra hele landet.

Politiet har tidligere oplyst, at man vil blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvis man løsner hjulboltene på en bil. Det handler om, at man på hensynsløs måde bringer andres liv eller førlighed i fare.

Rigspolitiet oplyser dog, at der ikke nødvendigvis ligger forbrydelser bag alle anmeldelserne. Der kan også være tale om eksempelvis nylige hjulskift som årsag til, at hjulboltene har løsnet sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Situationen på det danske...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx