Af Niels Pedersen - 10/01-18 15:07

Årgang 0-familie i sorg over forsvunden 17-årig: Nu har tv-familien en bøn til danskerneÅrgang 0-familie i sorg over forsvunden 17-årig: Nu har tv-familien en bøn til danskerne

Familien har kendt teenageren, siden han blev født.

storybild

Christian Elhauge fra 'Årgang 0'. (Billede: Foto: TV2/Camillahey.dk)

17-årige Christian Elhauge fra Årgang 0 og hans familie er stærkt berørte af den jævnaldrende Holgers mystiske og sporløse forsvinden.

Holger forlod en adresse i det sydlige Aarhus den 26. oktober uden mobiltelefon, pas eller kreditkort på sig. Siden han befandt sig i Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter i weekenden den 28-29. oktober har ingen med sikkerhed set Holger. Nu beder Christians forældre Mogens og Tina Elhauge offentligheden om hjælp til at finde Holger, som er en så nær ven af tv-familien, at han ved flere lejligheder har medvirket i 'Årgang 0', blandt andet under familiefester og ferier. Det skriver TV 2.

»Vi har kendt Holger, siden han blev født. Hans mor, Birthe, og Tina var jo gravide samtidig, så vores drenge er vokset op sammen,« siger Mogens Elhauge til TV 2.

17-årige Holger. (Billede: Østjyllands Politi)

Han mødte Holgers far via sit arbejde for 20 år siden, og de to familier har været nære venner lige siden.

Mogens og Tina Elhauge appellerer til, at alle der har givet Holger et lift, hjulpet ham med at finde et sted at sove eller blot har set den forsvundne 17-årige om at henvende sig til politiet eller Holgers familie, som higer efter at få livstegn fra deres søn og frygter, at der kan være sket ham en ulykke.

Da Holger forlod Ungdomshuset på Dortheavej i slutningen af oktober, var det angiveligt for at drage mod Sverige.

»Vi har talt med nogle borgere, der havde talt med Holger, hvor han havde fortalt, han var på vej til Sverige i en robåd. Derfor har vi en formodning om det,« fortalte kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi i den anledning til BT.

  • Dansk
  • 178 cm høj
  • Almindelig til muskuløs af bygning
  • Iført lysebrune fløjlsbukser og lysebrun skotskternet skjorte
  • Medbringende sovepose
Kilde: Østjyllands Politi

Nu har Østjylllands Politi en mistanke om, at Holger kan opholde sig i kolonihavehuse og sommerhuse i Københavns-området, som ikke er i brug. Men eftersøgningen efter den forsvundne 17-årige besværliggøres af, at han ikke giver livstegn fra sig overhovedet. Der er således hverken aktivitet på hans mobiltelefon, sociale medier eller bankkonto.

Holgers mor fortæller til TV 2, at hendes søn formentlig ikke selv ønsker at blive fundet. Derfor lover hun, at folk der hjælper politiet eller familien på sporet af ham, fuld anonymitet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Få måneder efter sit store tab:...
bt.dk
Kendt TV-vært: Ulven er ikke farlig!
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx