Af Katrine Frederikke Wandrup - 20/10-17 10:18

Sådan skabte Heath Ledger en af verdens mest mindeværdige rollerSådan skabte Heath Ledger en af verdens mest mindeværdige roller

Det er snart ti år siden, skuespilleren Heath Ledger døde. Han vil af mange især blive husket for sin rolle som Jokeren i 'The Dark Knight'.

storybild

Heath Ledger som Jokeren. REUTERS/Warner Bros./Handout (Billede: HO)

For mange er Batman-filmen 'The Dark Knight' fra 2008 stadig en af de bedste fortolkninger fra tegneserieuniverset til det store lærred, og særligt Heath Ledgers præstation som Jokeren står skarpt – en rolle, han efter sin død vandt en Oscar for bedste birolleskuespiller.

Heath Ledger døde den 22. januar 2008 af et hjerteanfald, blot få måneder inden premieren på filmen.

The Hollywood Reporter har netop offentliggjort nogle nye uddrag fra bogen '100 Things Batman Fans Should Know & Do Before They Die' af Joseph McCabe, som indeholder interviews med stort set alle, der nogensinde har været involveret i et Batman-projekt gennem tiden.

Bogen inkluderer også interviews med Heath Ledger selv og de skuespillere og instruktører, der arbejdede sammen med ham på filmen.

»Vores første scene sammen var i et forhørslokale, og jeg bemærkede, at han er noget af en skuespiller, som var fuldstændig indstillet på det og forstod den tone, Chris (Nolan, instruktøren, red.) prøvede at skabe i filmen. (…) Som du ser i filmen, begynder Batman at tæve Jokeren og indser, at der ikke er tale om en almindelig skurk,« siger Christian Bale, som spillede Batman, i bogen, og fortsætter:

»Jo mere jeg tævede ham, jo mere nød han det. Jo større tilfredsstillelse giver jeg ham. Heath (Ledger, red.) var meget på samme måde. Han kørte på en måde på mig. Jeg sagde, at jeg ikke behøvede at slå ham rigtigt, og at det ville se lige så godt ud, hvis jeg ikke gjorde.«

Men Heath Ledger insisterede på at Christian Bale skulle slå ham rigtigt, og han kastede sig selv rundt i rummet. Væggene var beklædte med fliser, hvor Heath Ledger formåede at flække flere af dem, fordi han kastede sig selv ind i dem, og Christian Bale beundrer ham for sin dedikation.

Instruktør Christopher Nolan fortæller i bogen også om Heath Ledgers indflydelse på sin karakter, noget som skuespilleren selv fortalte til Empire Online tilbage i 2007.

»Jeg sad på et hotelværelse i London i omkring en måned, gemte mig selv væk, skrev en lille dagbog og eksperimenterede med stemmer – det var vigtigt at finde en ikonisk stemme og latter. Jeg endte med at lande omkring en psykopat – en med meget lidt eller ingen samvittighed over sine handlinger,« fortalte Heath Ledger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Kom hjem til indbrud, en klippet hæk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx