Af - 18/04-16 10:23

Kronprinsesse Mary slår et slag for ligestilling: Kvinder bliver misforståetKronprinsesse Mary slår et slag for ligestilling: Kvinder bliver misforstået

I et nyt interview går kronprinsesse Mary til kamp for ligestillig mellem mænd og kvinder.

Bildstrecke im Grossformat »

- Vi skal skabe arbejdspladser, hvor kvinder ikke bare skal passe ind i en mandlig verden, men hvor der er plads til forskellighed, og hvor der er forståelse for, at mænd og kvinder har forskellige måder at udtrykke sig på.

Sådan siger kronprinsesse Mary i et nyt interview med Eurowoman, som de har lavet i forbindelse med, at hun er protektor for konferencen Women Deliver, som i år finder sted i København.

Mary belønner danske studerende i Tasmanien
Mary belønner danske studerende i Tasmanien

I interviewet snakker Mary om, hvilke områder hun mener, at der stadig mangler fremskridt på, før vi kan tale om egentlig ligestilling mellem kønnene.

Det er blandt andet jobmarkedet, hun langer ud mod, fordi det stadig er svært for kvinder at besidde topposter i Danmark.

- De (kvinder, red.) ville gerne tage det næste skridt op ad karrierestigen, men HR-afdelingen eller ledergruppen fejlfortolkede ofte den ambition. Så der er noget, som tyder på, at kvinder bliver misforstået, når de giver udtryk for deres ambitioner, siger kronprinsesse Mary om en undersøgelse, der er blevet lavet på området.

Hun mener, at der skal gøres op med nogle af de normer, som vi har her i Danmark.

- Det er ikke genetisk bestemt, om jeg er karrierefokuseret eller gerne vil være hjemmegående, eller om en mand drager mindre omsorg for sit barn end en kvinde, siger hun og fortsætter:

Saudiske mænd nægtede at give Mary hånden
Saudiske mænd nægtede at give Mary hånden

- Mænd føler lige så stor omsorg for deres børn, så det er traditioner og kulturelle normer, der dikterer, hvordan vi agerer. Der er også landsbyer i Afrika, hvor det er mændene, der bliver hjemme med børnene, mens kvinderne forsørger familien. Det er deres kulturelle og sociale normer.

Læs et længere interview med Mary på Eurowoman.dk.

Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over
Ekspert om pension: Frederik og Mary er ved at tage over

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx