Af Fie West Madsen - 11/10-17 08:04

Angelina Jolie beskylder Hollywood-figur for seksuelle overgreb - 'Jeg har advaret mod ham'Angelina Jolie beskylder Hollywood-figur for seksuelle overgreb - 'Jeg har advaret mod ham'

Flere kendte Hollywood-skuespillerinder står nu frem og fortæller, hvordan producer Harvey Weinstein har udsat dem for sexchikane og overgreb.

Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow beskylder kendt Hollywood-figur for seksuelle overgreb - 'Jeg har advaret mod ham'

Øverst ses Hollywood-produceren Harwey Weinstein.

En række skuespillerinder, der blandt andet tæller Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow, fortæller tirsdag til The New York Times om deres oplevelser og slutter sig dermed til den efterhånden lange række af kvinder, der de seneste dage har beskyldt den kendte Hollywood-producer, der står bag flere storfilm, for at have begået overgreb gennem de seneste årtier.

Angelina Jolie fortæller, hvordan Weinstein i slutningen af 1990'erne gjorde 'uønskede tilnærmelser' på et hotelværelse, som skuespillerinden dog afviste.

»Jeg havde en dårlig oplevelse med Harvey Weinstein i min ungdom og valgte, som resultat af det, aldrig at arbejde med ham igen og advare andre, når de gjorde,« skriver Angelina Jolie i en mail til The New York Times.

Også den Oscar-vindende skuespillerinde Gwyneth Paltrow står frem i avisen og fortæller, hvordan hun som 22-årig blev inviteret til Weinsteins hotelsuite til et møde, efter han havde hyret hende til at spille hovedrollen i filmudgaven af Jane Austen-romanen 'Emma'.

Ifølge Paltrow forsøgte Weinstein herefter at massere hende og inviterede hende desuden med på badeværelset. Paltrow forlod suiten og fortalte efterfølgende skuespiller Brad Pitt, hendes kæreste på daværende tidspunkt, om episoden. Pitt gik angiveligt efterfølgende til Weinstein og bad ham om aldrig at røre Gwyneth Paltrow igen. Skuespillerinden var efterfølgende bange for at miste sin rolle, og at hændelsen ville påvirke hendes karriere.

»Jeg var et barn, jeg var på en kontrakt, jeg var skrækslagen,« siger Paltrow til The New York Times.

Sagen om Harvey Weinsteins formodede overgreb på en rækker kvinder begyndte, efter flere kvinder, herunder den kendte Hollywood-skuespillerinde Ashley Judd, er stået frem i avisen The New York Times og har fortalt om sexchikane og overgreb begået af produceren gennem de seneste mange årtier. Ifølge New York Times har Weinstein indgået otte forlig med kvinder, der har anklaget ham for overgreb.

Siden de første historier i New York Times er Harvey Weinstein blevet fyret fra sit eget produktionsselskab, og flere kvinder er stået frem, både i The New Yorker, der tirsdag frembringer anklager om voldtægt, og nu senest igen i The New York Times.

Flere kendte Hollywood-stjerner, heriblandt Meryl Streep, har siden taget kraftigt afstand fra Weinstein.

Tirsdag benægter Harvey Weinstein, gennem sin talskvinde Sallie Hofmeister, de konkrete anklager om voldtægt, der er frembragt i The New Yorker.

'Alle anklager om sex uden samtykke bliver utvetydigt benægtet af Mr. Weinstein,' lyder det blandt andet i udtalelsen ifølge BBC og flere andre medier.

Hofmeister tilføjer, at Harvey Weinstein har ment, at alt, hvad han har gjort, er sket med samtykke.

'Mr. Weinstein kan naturligvis ikke kommentere anonyme anklager, men med respekt for de kvinder, som er stået frem, mente Mr. Weinstein, at alle de forhold var med samtykke. Mr. Weinstein er begyndt til rådgivning, har lyttet til miljøet og prøver nu at forbedre sig,' siger talskvinde Sallie Hofmeister yderligere.

Slutteligt skriver hun, at Weinstein håber på en ny chance, hvis han forbedrer sig.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx