Af - 18/12-16 10:30

Rasmus Brohave: 'Sådan blev jeg 2016's største YouTube-stjerne'Rasmus Brohave: 'Sådan blev jeg 2016's største YouTube-stjerne'

Rasmus Brohave blev i 2016 kåret til årets danske Youtube-stjerne. Han har udviklet sine koncepter og har i år også fået voksne til at se med på sine videoer.

Bildstrecke im Grossformat »

194.192 subscribers, 27,5 millioner afspilninger!

Rasmus Brohave er vanvittig populære på YouTube, og den 24. september fik den 18-årige fynbo papir på sin succes, da han ved årets store Youtube-awardshow 'Guldtuben' i Det Kongelige Teater blev kåret til årets danske Youtube-stjerne.

Mød 2016's største danske YouTube-stjerne:

YouTube-stjerne indlagt under Afrika-rejse: Nu deler han stærk video
YouTube-stjerne indlagt under Afrika-rejse: Nu deler han stærk video

Rasmus, hvordan vil du overordnet beskrive dit 2016?

- Som et år der er gået rigtig godt og rigtig hurtigt. Der er sket rigtig mange ting for min kanal og for Youtube i Danmark.

Hvordan begyndte dit 2016?

- Jeg lancerede serien, 'hvad kan jeg blive', og det rykkede en del. Det var min far og en af mine venner fra min gamle efterskole, der fandt på, at jeg skulle lave en serie, hvor jeg prøvede forskellige jobs af. Jeg ville gerne lære mine seere noget frem for bare lave sjove ’challenges’. Lave noget mere indhold, som de voksne kunne forstå. Der var nogle, der syntes det blev lidt for tv-agtigt, men jeg har fået mange henvendelser fra forældre, der synes at det er fedt, at der pludselig også er noget, deres børn kan lære noget af på YouTube. En journalist fra DR Ultra skrev til mig, at det jeg lavede nærmest var public service og sagtens kunne være blev sendt hos dem.

Du vandt allerede en pris i marts, da du til Teenage Awards blev kåret til 'årets lækreste kendis'. Hvordan var det?

- Det var lidt mærkeligt. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle sige. Jeg var jo oppe i mod Christopher, Joey Moe og Josephine Skriver, men jeg var da glad for at vinde.

Du har fået 'verified' dine profiler på de sociale medier. Har du oplevet, at folk lavede falske profiler i dit navn?

- Jeg har længe kæmpet for at blive 'verified', og så var der en fra Universal Music, som hjalp mig. Det er ofte, at folk laver fanprofiler i mit navn på Instagram, og det er jo fedt nok, jeg har kun oplevet en enkelt gang, at der var en, der lave en falsk Skype-profil og skrev klamme ting til piger. Det er fedt nu at kunne vise, at det her altså er den rigtige profil og resten er falske.

Dansk YouTube-stjerne på hospitalet under Afrika-rejse
Dansk YouTube-stjerne på hospitalet under Afrika-rejse

I juni fik du kørekort og en måned efter købte du din første bil. Hvad har det betydet for dig?

- Det har givet mig helt vildt meget frihed. Altså ud over at det jo er sjovt at køre bil, så betyder det også, at jeg ikke er så afhængig af Rejseplanen, når jeg for eksempel skal til møder i København. Lige da jeg havde fået bilen, lavede jeg nogle videoer, hvor jeg kørte rundt, og det syntes folk var helt vildt sjovt, så det skal jeg da helt sikkert lave mere af.

Du blev kåret til årets danske Youtube-stjerne ved 'Guldtuben' i september. Hvordan husker du den aften?

- Det var sindssygt hektisk. Jeg var mega spændt og kunne ikke koncentrere mig om andre ting. Allerede da jeg kom til generalprøven, blev jeg overfaldet af 50 piger, der ventede ude foran personaleindgangen. Da jeg ankom til den røde løber, var der sort af mennesker, og jeg blev sindssygt forvirret. Jeg ville jo både gerne svare på journalisternes spørgsmål og hilse på alle fansene. Da showet begyndte, kom der heldigvis ro på, og så var det jo bare mega fedt at vinde.

Hvor står din pokal henne?

- Den står i vindueskarmen hjemme på mit værelse. Jeg har en hylde over min computer, hvor der står forskellige trofæer, som jeg kan læne mig tilbage og kigge på.

YouTube-stjerner giver råd: Det her skal du ALDRIG gøre på nettet
YouTube-stjerner giver råd: Det her skal du ALDRIG gøre på nettet

Med prisen fulgte også et års forbrug af Faxe Kondi. Hvor mange har du fået drukket siden da?

- Jeg har faktisk først lige fået dem, så jeg har kun drukket en tre stykker, tror jeg. Jeg har 46 kasser stående i et rum ved siden af mine forældres soveværelse. Hver gang jeg har venner på besøg, får de en kasse med hjem.

Unicef inviterede dig i oktober med til Tanzania. Hvordan var det at arbejde med velgørenhed?

- Jeg blev meget beæret over at blive spurgt, og det var en mega fed oplevelse. Jeg skulle egentlig have været til Justin Bieber-koncert i Parken og havde glædet mig i tre år, men jeg aflyste selvfølgelig, for jeg ville bare afsted på turen.

Du blev syg dernede. Kom du hurtigt ovenpå igen?

- Der gik to dage, så var jeg rask igen og har heldigvis ikke mærket til det efterfølgende. Men folk gik amok. De troede, jeg var død, og min Facebook-indbakke var fyldt med bekymrede beskeder.

Du er lige kommet hjem fra London, hvor du besøgte Youtubes engelske hovedkvarter. Hvad fik du ud af det?

- Det var super spændende. Vi fik en rundtur og så, hvordan de arbejder, og hvor stort det kan blive, hvilket kun har motiveret mig endnu mere for at fortsætte med at lave videoer.

Hvilken video er du mest stolt over at have lavet i år?

- Jeg synes, videoen, jeg lavede fra Tanzania-turen, blev årets bedste, fordi den indeholder så mange følelser og er meget tankevækkende. Jeg vil rigtig gerne lave mere af den slags og tager den 4. januar til Ecuador for Randers Regnskovs Naturfond.

Dansk YouTube-stjerne: 'Jeg græd da jeg fik de første 10.000 følgere'
Dansk YouTube-stjerne: 'Jeg græd da jeg fik de første 10.000 følgere'

Du har også tænkt på at flytte hjemmefra. Du har dog skrevet på Twitter, at du er for fynsk til at bo i København?

- Det var planen, at jeg skulle flytte, da jeg blev 18 og begyndte at kigge på lejligheder i København for at gøre det hele nemmere, men en dag jeg var i byen og skulle have fat i en taxa, kunne jeg pludselig ikke overskue al den trafik og varme. Jeg tænkte, 'her skal jeg ikke bo'. Jeg elsker København, men tror ikke, jeg skal bo her. Jeg tror bare, jeg finder en lejlighed i Svendborg, hvor der er stille og roligt.

Rasmus Brohave er blevet kædet sammen med Gulddreng og hans dj

Hvad har du ellers af planer for 2017?

- Jeg arbejder på et projekt, som kommer ud om nogle måneder, men jeg hverken kan eller har lyst til at sige så meget om det endnu. Jeg vil gerne trække spændingen lidt endnu. I første omgang skal jeg bare holde jul med mine forældre, min søster og hendes kæreste hjemme i Svendborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Vigtig bro lukker i knap et halvt år:...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx