Af - 20/05-17 12:00

Chris Cornells enke med uhyggelig teori - medicinen fik ham til detChris Cornells enke med uhyggelig teori - medicinen fik ham til det

Det kan have været medicinen, der drev ham til at tage sit eget liv.

storybild

Chris Cornell i front ved Soundgardens koncert i Forum, mandag den 9. september 2013. (Billede: Erik Refner)

Det mener familien til den amerikanske sanger Chris Cornell, som 'pludseligt og uventet' blev fundet død på sit hotelværelse onsdag aften i den amerikanske by Detroit. En obduktion viste senere, at manden, der er blevet omtalt som en af den moderne rockmusiks mest markante stemmer, selv havde valgt livet fra.

Han blev blot 52 år.

Nu fortæller hans familie, at det kan have været den medicin, som forsangeren fra Audioslave og Soundgarden, tog, som kan have fået ham til at træffe den beslutning. Det skriver det amerikanske magasin Rolling Stone.

Familien mener nemlig ikke, at Chris Cornell gik med selvmordstanker. Derimod havde sangeren før sin død havde fortalt sin hustru, at han havde 'taget en ekstra Ativan eller to' - medicin, som bruges til blandt andet at behandle angst, søvnproblemer og abstinenser.

Chris Cornell tog sit eget liv
Chris Cornell tog sit eget liv

Det fortæller familiens advokat Kirk Pasich i en udtalelse.

»Uden resultaterne af den toksologiske test, ved vi ikke, hvad der foregik med Chris - eller om noget af medicinen bidrog til hans død,« siger advokaten ifølge Rolling Stone og fortsætter:

»Chris, der var en tidligere misbruger, havde en recept på Ativan, og han kan have taget mere Ativan, end der bliver anbefalet. Familien tror, at hvis Chris tog sit eget liv, så vidste han ikke, hvad han gjorde, og at stofferne eller andet medicin kan have påvirket hans handlinger.«

Ifølge amerikanske medier er en sjælden, men alvorlig bivirkning ved Ativan, at det kan forværre en depression, føre til humørforandringer og til tanker om selvskade.

Chris Cornell efterlader sig tre børn. En af dem fik han med ekshustruen Susan Silver, mens han fik de to andre med hustruen Vicky Karayiannis. I udtalelsen sammen med advokaten har hun beskrevet sangeren som et stort familiemenneske.

Seattle den 18. maj.

»Tabet er Chris er større, end ord kan beskrive, og det har skabt et tomrum i mit hjerte, som aldrig kan blive fyldt,« siger hun i udtalelsen:

»Som alle, der kendte ham, har sagt, så var Chris en hengiven far og ægtemand. Han var min bedste ven. Hans verden drejede sig om hans familie først og hans musik bagefter.«

Rocksangeren blev fundet på sit hotelværelse på MGM Grand Detroit efter en Soundgarden-koncert.

Vicky talte i telefon mod ham efter koncerten, har hun fortalt. Og der lagde hun mærke til, at hans tale var sløret, og han indrømmede, at han havde taget mere, end der var anbefalet, af Ativan.

Rockstjernen Chris Cornell er pludselig død
Rockstjernen Chris Cornell er pludselig død

»Han fløj hjem til Mors Dag for at tilbringe tid med familien. Han fløj af sted midt på dagen onsdag, dagen for koncerten, efter at have tilbragt tid sammen med børnene. Vi talte sammen før koncerten, vi talte om vores planer for ferien hen over Memorial Day og andre ting, vi gerne ville. Da vi talte sammen efter koncerten, lagde jeg mærke til, at hans ord var slørede, han var anderledes. Da han sagde, at han måske havde taget en Ativan eller to for meget, kontaktede jeg sikkerhedsfolkene og bad dem om at holde øje med ham,« siger hun i udtalelsen, som fortsætter:

»Det, der skete, er uforklarligt, og jeg håber, at de kommende medicinske undersøgelser vil bidrage med yderligere detaljer. Vi ved, at han elskede vores børn, og han ville aldrig såre dem ved at tage sit eget liv.«

Går du med svære tanker? Så hjælper det at tale med andre om det. Kontakt Livslinien på tlf. 70 201 201 eller læs mere på livslinien.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kaos i myldretiden på flere motorveje...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
Se billederne: Hundredvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx