Af JONAS SAND, REALITYPORTALEN - 13/04-17 08:07

Reality-babe tæt på døden efter lægefejl: Det kunne være gået helt galtReality-babe tæt på døden efter lægefejl: Det kunne være gået helt galt

Et langt sygdomsforløb kunne i sidste uge være endt helt galt for realitydeltageren, der længe har kæmpet for at blive taget seriøst af lægerne.

storybild

»Jeg synes, at det er til grin, at vi kalder Danmark for en velfærdsstat. Det er rent held, at jeg stadig er her i dag.«

Ordene kommer fra Mariyah Samia, der i de seneste 15 måneder har gennemlevet et sandt helvede. Og i sidste uge kulminerede det hele for ‘Dagens mand’-deltageren, der måtte lade sig indlægge.

Siden januar sidste år har hun døjet med store smerter i halsen, og selv om hun gentagende gange har været forbi sin egen læge og speciallæge, har ingen kunnet give hende et svar på, hvad hun har fejlet.

»Det har været så frustrerende et forløb, og jeg er så vred over, at det hele skulle komme så langt ud. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har været til forskellige læger, og der er ingen, der har opdaget noget. De har endda bare sendt mig til talepædagog på grund af min stemme. Det er simpelthen for dårligt,« siger Mariyah.

Byld i halsen sprang

I sidste uge gik det helt galt for Mariyah.

»Jeg havde nærmest ikke eksisteret i en uges tid, og jeg havde både brændt veninder af og ikke taget kontakt til nogle af dem, som jeg ellers altid gør. Jeg har sovet hele tiden og bare tåget rundt, men jeg har ikke selv rigtig bemærket noget, fordi jeg har været helt rundt på gulvet,« fortæller hun.

Ond test: Vi kan gætte, hvornår du får sex igen
Ond test: Vi kan gætte, hvornår du får sex igen

I slutningen af ugen fik hun så besøg af en bekendt, der flere gange oplevede, hvordan Mariyah hele tiden faldt ud af samtalen og ikke virkede til at være helt ved bevidsthed og derfor ringede til akuttelefonen 1813. Her var der dog ikke meget hjælp at hente, men vennen endte med selv at få Mariyah på hospitalet.

»Jeg var nærmest kun lige kommet derind og åbnede munden for lægerne, før en betændt byld sprang i halsen på mig, og jeg kastede op,« fortæller Mariyah, der efterfølgende var ved at blive hjemsendt igen.

»De mente, at det hele nok var i orden igen. Men da de skulle kigge på mig en sidste gang, var min hals ved at lukke sig sammen på grund af betændelsen. Jeg kunne slet ikke få luft og var ved at blive kvalt,« fortsætter ‘Dagens Mand’-deltageren.

Betændt i hele kroppen

Mariyah endte med at blive indlagt natten over, inden hun dagen efter blev udskrevet med beskeden om, at hun skulle møde på Rigshospitalet senere på dagen. Her fandt lægerne ud af, at reality-deltageren skulle opereres.

»Jeg var betændt i hele kroppen og blev sendt til operation, hvor jeg har fået fjernet hele bagsiden halsen. Alt det bløde væv er væk, og jeg er helt åbnet i svælget. Mine mundvige er sprækkede, og min tunge er helt hævet, fordi de har klemt hårdt på den under operationen,« fortæller Mariyah.

Derfor skal du gå ned på en kvinde, når hun har menstruation
Derfor skal du gå ned på en kvinde, når hun har menstruation

»Lægerne på Rigshospitalet sagde, at det er helt sindssygt, at ingen har opdaget noget. Jeg har været så hævet og fyldt med betændelse og bylder, og det burde man altså ikke kunne gå så længe med.«

Kommer fra kræft-familie

Lægerne ved endnu ikke, hvad der var årsagen til betændelsen. Det skal yderligere undersøgelser nu vise, men Mariyahs familie har været ramt af flere tilfælde af kræft, og hun frygter, at hun kan få samme dom.

»Jeg har nærmest ingen familie tilbage – kun to onkler og en morfar. Resten er døde af kræft. Min mor døde i marts sidste år af kræft i halsen, og jeg synes, det er for dårligt, at man ikke har gjort mere ved det her – især når man kan se, at jeg kommer fra en kræft-familie.«

Stort penis-projekt: Blogger vil give 51 danske mænd større penisser
Stort penis-projekt: Blogger vil give 51 danske mænd større penisser

Realitybaben glæder sig i dag bare over at være i live.

»Det kunne være gået helt galt. Jeg prøver på at lade være med at tænke på det, men det hele skete så hurtigt, og hvis jeg ikke havde haft besøg og var kommet på hospitalet, så havde jeg ikke været i live i dag. Så havde jeg bare ligget alene derhjemme og kreperet,« siger en grådkvalt Mariyah.

»Det er så skræmmende at tænke på, men jeg prøver at lade være. Jeg har et barn på seks år, og jeg kan ikke bære tanken om, at hun havde været efterladt helt alene,« fortsætter ‘Dagens Mand’-deltageren og slår fast, at hun er så utilfreds med forløbet og har tænkt sig at lægge sag an mod speciallægerne, når hun er kommet sig over operationen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kan du genkende dig selv, mand? Så...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx