Af Jeppe Pedersen - 30/08-17 11:30

Robert Hansens venner og kolleger i chok: For satan, han er jo alt for ungRobert Hansens venner og kolleger i chok: For satan, han er jo alt for ung

Robert Hansens venner og kolleger er i chok, efter de fik beskeden om, at den 37-årige skuespiller er blevet ramt af en hjerneblødning og er indlagt på Rigshospitalet i København.

storybild

Skuespiller Robert Hansen er blevet indlagt med en hjerneblødning. (Billede: Claus Bech)

Skuespilleren og Robert Hansens ven gennem mange år Joachim Knop, der spillede sammen med Robert Hansen i blandt andet 'Kærlighed ved første hik'- og 'Anja og Viktor'-filmene i rollen som Anjas kæreste Peter, fik nyheden at vide i morges. Og det chokerede ham dybt.

»Jeg tænkte: 'åh nej, unge mand'. Hjerneblødninger er jo noget, ældre mennesker får, og han er en ung dejlig mand, som jeg ønsker alt det bedste,« siger den mangeårige ven Joachim Knop, der skulle have været ovre at besøge ham på danseskolen Pejsegården på fredag.

»Det havde jeg glædet mig helt vildt til. Nu må jeg hen og holde ham i hånden på Riget og sige: 'For satan mand. Nu skal der spises fiskeolie og løbes flere ture. Nu skal vi være sunde sammen', og høre, hvornår han skal ud igen,« siger Joachim Knop.

Robert Hansen blev ramt af en hjerneblødning i sin lejlighed på Frederiksberg forrige mandag. Siden da har han været indlagt på Rigshospitalet, hvor han nu har ligget i ni dage. Det bekræftede Robert Hansens agent, Steen Hassing, over for BT tirsdag.

»Robert troede selv, at der var tale om det, man kalder 'en frossen skulder', og han havde været plaget af smerterne et stykke tid. Men det viste sig at være noget værre,« siger Steen Hassing og fortæller, at Robert Hansen godt kan tale og bevæge sig.

Joachim Knop fortæller, at det gør ekstra ondt, da det er så længe siden, han har set Robert.

»Jeg ser ham alt for lidt. Og derfor blev jeg selvfølglig ked af det. Hold kæft, jeg blev ked af det. Nu bor jeg lige ved siden af Riget, så jeg skal op og se ham i øjnene,« siger Joachim Knop.

Robert Hansen og Joachim Knop mistede deres fælles veninde fra 'Kærlighed fra første hik'-filmene Mira Wanting, der i 2013 mistede livet til kræften.

Derfor gav det et ekstra gib i Joachim Knop, da han hørte om Robert Hansens indlæggelse.

»Man er jo altid bange for at miste en ny. Jeg håber ikke, det går så vidt. Unge mennesker skal jo bare ikke dø. Vi skal jo blive over 80, og det skal Robert også. Men folk kan jo også dyrke Iron Man, og så får de pludselig kræft. Sådan er livet så tarveligt en gang i mellem,« siger Joachim Knop, der har et råd til Robert Hansen:

»Mit råd er, at han skal oppe på hesten igen, vi må videre, og som jeg kan forstå, er han jo heldigvis ved godt mod.«

For godt to år siden var det en livstruende sygdom i hjertet, som var tæt på at koste Robert Hansen livet.

»Hvis ikke jeg var kommet afsted til hospitalet den aften, havde jeg slet ikke været her mere - så jeg føler mig virkelig heldig,« sagde han dengang om sygdommen, som han heldigvis kom sig over.

Robert Hansen skulle have haft hovedrollen i revyshowet 'Pejsen går i luften', der har premiere 1. september, og var i fuld gang med forberedelserne til showet. Men mandag 21. august måtte han melde afbud, da han havde smerter i skuldrene.

Derfor kommer nyheden om en hjerneblødning som et ekstra chok for showets producer, Mikkel Schrøder.

»Det kommer som et chok. Jeg er ret rystet over at høre, at han har det skidt. Det er da rigtig synd for manden,« siger Mikkel Schrøder, der ikke kunne mærke noget på Robert Hansen, da de øvede til revyen.

Men han ærgrede sig kraftigt, da Robert Hansen måtte melde afbud til revyen.

»Det var sindssygt ærgerligt. Vi blev jo sat lidt tilbage. Men det kan jo ske,« siger Mikkel Schrøder, der kommer til at savne Robert Hansens charme på settet.

»Jeg har altid vildt godt kunne lide ham, og vi snakker rigtig godt sammen. Han er jo en kæmpestor charmetrold, og han er hurtig til at lære nye ting, og har mange timer i benene. Det kan man godt mærke. Han er rigtig god all round og hurtig og sprælsk. Så det passede rigtig godt til 'Pejseshowet',« siger Mikkel Schrøder.

Robert Hansens familie er lige nu samlet på Rigshospitalet sammen med Robert Hansen. Der er endnu ingen melding om, hvornår han bliver udskrevet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx