Af - 14/06-16 17:58; Opdateret: 14/06-16 18:32

Ekspert: Derfor har Prins Henrik groet sig en 'mundkusse'Ekspert: Derfor har Prins Henrik groet sig en 'mundkusse'

Prins Henriks nye skæg er faldet mange danskere for brystet. Ifølge en ekspert i skæg-mode kan prinsen gå hen og blive firstmover.

Bildstrecke im Grossformat »

Prins Henrik kunne forleden fejre sin 82 års fødselsdag. Dagen blev fejret på hans franske vinslot Château de Cayx, og traditionen tro stillede Hans kongelige højhed sig som altid smilende op foran pressens snurrende kameralinser.

LÆS OGSÅ: Fødselsdagshilsen fra danskerne: Prins Henrik, du er ALT for dyr i drift

Billederne har dog efterfølgende fået en del danskere til at spærre øjnene op.

For som mange på de sociale medier ganske rigtigt påpeger, er der sket noget radikalt nyt med Prins Henriks look. Han har nemlig anlagt sig et skæg, der populært kaldes 'lokumsbræt' eller 'mundkusse'.

- Det her skæg har virkelig været ude i kulden i lang tid, hvis man da ellers lader være med at tælle Frank Jensen med. Men bortset fra det, så er der ikke mange, der har det, lyder det fra lektor Maria Mackinney-Valentin fra Kunstakademiets Designskole.

Se billeder af andre kendisser med 'mundkusser' i galleriet øverst.

Hun er lektor i modeteori og har tidligere lavet et forskningsprojekt om, hvorfor mænd ønsker at have skæg. Hun mener, at prinsens nyanlagte 'mundkusse' bærer en helt særlig form for symbolik.

- Hvis man ser på skæg fra et kulturhistorisk perspektiv, er det med til at markere en rituel overgang fra en livsperiode til en anden. Eksempelvis fra barn til voksen. Så jeg tænker, han med sit nye skæg prøver at signalere, at han er gået ind i en ny livsfase som pensionist og har lagt livet som Prinsegemal bag sig, fortæller Maria Mackinney-Valentin til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Regentparrets guldbryllup holdes under private former

På trods af at 'mundkussen', eller 'lokumsbrættet' om man vil, ikke er et moderne skæg, kan Prinse Henrik dog godt have fat i den lange ende, vurderer Maria Mackinney-Valentin.

- Det var lidt sådan et type skæg, der var oppe og vende i grunge-æraen i 1990'erne. Men jeg kan ikke lade være tænke på, om Prins Henrik er lidt af en firstmover, fordi han tager det tilbage. Man snakker jo om, at 90’erne er kommet igen. Så måske er han bare helt oppe på beatet. Han har jo ikke kunne blive konge. Så et eller andet skal han jo gøre sig bemærket ved, siger hun.

LÆS OGSÅ: Kongehuset: Her er sandheden om prins Henriks flytning

Hun mener desuden, at Prins Henrik fortjener en vis cadeau, fordi han har anlagt et skæg, der kræver væsentlig mere pleje og arbejde end de fuldskæg, som vi bedst kender fra de københavnske hipsterkvarterer på Vesterbro og Nørrebro.

- Lokumsbrættet er et svært skæg at bære. Det, som mange kan være misundelige over ved et fuldskæg, er, at man kan forme sit ansigt med og kompensere for alle mulige anatomiske skavanker så som rynker og uren hud. Det hele kan jo bare ryge om bag det der skæg. Men lokumsbrættet er en sværere genre, fordi det ikke dækker hele ansigtet og kræver mere pleje og arbejde, siger Maria Mackinney-Valentin.


LÆS OGSÅ: Medie melder om panik i kongehuset: Prins Henrik flytter fra Daisy

LÆS OGSÅ: Så mange kroner får kongehusets medlemmer om året

LÆS OGSÅ: Prins Henrik-effekten: Swingerklub nyder godt af prinsgemalen

LÆS OGSÅ: Prins Joachim: Dronningen dybt berørt af fars pension

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu er det danske kongehus på Facebook og Instagram

LÆS OGSÅ: Ugeblad trækker utroskabs-historie om Kronprinsen tilbage

LÆS OGSÅ: Kongehuset svarer igen på utroskabs-rygte om Frederik

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx