Af - 08/03-14 12:04

Jurymedlem: Denne sang vinder Melodi Grand PrixJurymedlem: Denne sang vinder Melodi Grand Prix

Er det overhovedet overraskende, hvem der vinder i aften?

storybild

(Billede: DR/Bjarne Bergius Hermansen)

Chief 1 indtager i aften rollen som jurymedlem for anden gang. Første gang var i 2010, hvor Chanee og N’evergreen løb af med sejren. Han var derfor ikke i tvivl, da han blev spurgt igen.

Men hvad skal en sang egentlig kunne for at vinde Dansk Melodi Grand Prix?

- Den skal have en eller anden form for originalitet. Og der skal være noget karakter i stemmen. Personlighed, hvis man kan sige det sådan. Og selvfølgelig skal der være en eller anden gimmick eller performance, som skiller sig en smule ud, forklarer han.

- Det kan være noget ganske simpelt eller meget komplekst, bare et eller andet, der gør, at man husker den i det her menneskehav af sange.

Han understreger, at netop omkvædet spiller en meget vigtig rolle i en Grand Prix-sang.

- Det skal bare være et hook, et omkvæd, som folk husker. Du har ti sange, som du aldrig har hørt før. Derfor bliver du nødt til at lave noget, der slår igennem og står lidt for sig selv.

Husk det visuelle
Efter alle ti deltagere har sunget, vises der traditionen tro et lille klip af hver sang. Og det er her, sangen for alvor sættes på prøve.

- Det er sindssygt vigtigt, at du skiller dig ud i det her resume. Både i originalitet, sceneshow, personlighed og så selvfølgelig et omkvæd, der virkelig brager igennem og kan huskes

Der er derfor mange faktorer, der skal gå op i en højere enhed for, at en sang kan vinde. Og mens alle sangene allerede nu kan høres i deres fulde længde, har Chief 1 holdt sig på lang afstand fra dem.

- Det er bevidst, at jeg endnu ikke har hørt dem. Jeg vil have den der ’first moment impression’. Det er førstehåndsindtrykket, der gælder. Især når det er den sang, man skal sende videre til udlandet, for man skal kunne huske sangen – også internationalt, understreger han.

Nu er spørgsmålet bare, hvilket af bidragene, der har originalitet, personlighed i stemmen og en bemærkelsesværdig performance, der får det til at skille sig ud.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx