Af - 17/01-15 10:10

Venstre vil hjælpe kendte danskere i kampen mod medierneVenstre vil hjælpe kendte danskere i kampen mod medierne

Kendte danskere, der får krænket deres privatliv, skal have bedre muligheder for at vinde over de medier, der skriver om det, mener Venstre.

storybild

(Billede: Polfoto)

Når medierne krænker kendte menneskers privatliv, vælger mange at undlade at føre retssager, fordi det så vil give selvsamme medier mulighed for at omtale sagen igen og igen.

Og det er et problem, mener Venstre.

- Som situationen er i dag, bliver en række forbrydere, der overtræder straffelovens bestemmelser om krænkelser af privatlivets fred, ikke straffet, fordi omkostningerne ved at føre en retssag for ofrene er større, end de kan bære, og derfor vælger de i stedet at bide smerten og skammen i sig. På den måde bliver det risikofrit at krænke privatlivets fred, og det er jo stærkt problematisk, siger Jan E. Jørgensen, der er medlem af Folketingets Retsudvalg for Venstre, til Politiko.

Så røg 'nudlerne' - se Christophers nye hår her
Så røg 'nudlerne' - se Christophers nye hår her

En af dem, der har oplevet at få sit privatliv udstillet, er tv-værten Line Baun Danielsen.

I 2010 holdt hun ferie med en ny kæreste, men selvom parret havde gjort alt for at holde rejsen hemmelig, blev de fundet, fordi ugebladet Se & Hør overvågede Baun Danielsens kreditkort.

- Det har været så dybt krænkende, forklarer Line Baun Danielsen til Politiko.

Alligevel valgte hun ikke at føre retssag - netop fordi hun frygtede, at billeder af hende topløs i Italien vil blive bragt igen i forbindelse med sagen.

- Kendte mennesker må også have lov til at nyde beskyttelse af deres privatliv, og det her er ikke samfundsrelevante oplysninger. Det er bare underholdning. Og desto værre er det, at dem, der skriver om sådan noget, bryder straffeloven, men kun meget sjældent bliver dømt, fordi det kræver utroligt meget at føre sådan en sag mod et medie, siger hun.

Aller taber i Højesteret
Aller taber i Højesteret

Det vil Venstre lave om på. I et nyt beslutningsforslag foreslår partiet at gøre op med et mediernes adgang til at følge med i sager, der netop handler om krænkelse af privatlivets fred. I stedet skal sådanne sager automatisk køre for lukkede døre og med navne- og referatforbud, for således at sikre, at krænkelsen ikke 'spreder sig som ringe i vandet'.

Samtidig foreslår Venstre, at privatlivssager skal efterforskes af politiet og køres af den offentlige anklagemyndighed som straffesager - i stedet for som nu, hvor der er tale om civile sager, hvor den krænkede selv skal hyre advokat.


LÆS OGSÅ: Derfor smider kendt håndboldspiller tøjet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx