Af Laura Rode Nygaard - 11/07-17 08:49

'True Blood'-stjerne døde pludseligt: Nu fortæller familien om den kamp, verden ikke så 'True Blood'-stjerne døde pludseligt: Nu fortæller familien om den kamp, verden ikke så

Den amerikanske skuespiller Nelsan Ellis døde lørdag i en alder af blot 39 år. Nu afslører familien, at det var et omfattende misbrug, der endte med at slå ham ihjel.

storybild

Nelsan Ellis.

Samtidig kommer det frem, at Nelsan Ellis, der især var kendt for rollen som Lafayette Reynolds i serien 'True Blood', netop havde indledt en kamp for at slippe ud af sit stof- og alkoholmisbrug. Desværre forgæves. Lørdag sov han stille ind 'efter komplikationer med hjerteproblemer', lød det fra skuespillerens manager, Emily Gerson Saine til The Hollywood Reporter.

Til samme medier fortæller de pårørende nu, gennem manageren, præcis hvad der skabte de fatale hjerteproblemer hos den 39-årige skuespiller: Flere års massivt misbrug af både stoffer og alkohol. De håber, at de ved at sætte fokus på Nelsan Ellis' dæmoner kan hjælpe andre, der kæmper den samme kamp.

'Nelsans far har modigt ladet mig dele omstændighederne om Nelsans hjerteproblemer. Nelson har kæmpet med et stof- og alkoholmisbrug i flere år. Efter mange omgange i afvænning havde Nelson forsøgt at holde sig fra alkohol på egen hånd. Ifølge hans far fik han en blodforgiftning under sin tørlagte periode, hans nyrer lukkede ned, hans lever hævede op, hans blodtryk styrtdykkede, og hans kære, rare hjerte røg ud af kontrol,' skriver manageren i en pressemeddelelse.

'Nelsan var en mild, generøs og venlig sjæl. Han var en far, en søn, et barnebarn, en bror, en nevø og en fantastisk ven for dem, der var så heldige at kende ham. Nelsan skammede sig over sin afhængighed og var således tilbageholdende med at tale om det. Hans familie mener imidlertid, at han ville bruge sin død som en advarsel og et forsøg på at hjælpe andre,' står der videre.

Nelsan Ellis blev uddannet fra Julliard, og hans første store rolle fik han i HBO-serien 'True Blood' med kokken Lafayette, der også solgte vampyrblod. I bøgerne, som serien er baseret på, dør hans karakter forholdsvis tidligt, men Nelsan Ellis' skildring af karakteren blev så populær blandt seriens fans, at han fik lov til at være med lige til afslutningen.

Nelsan Ellis sov ind på Woodhull Hospital lørdag morgen den 8. juli efter fire dages indlæggelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter sindssygt nedrykningsdrama: BT...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx