Af - 13/02-14 09:55; Opdateret: 13/02-14 10:46

Blachman trodser skodstatistik og satser på grupperneBlachman trodser skodstatistik og satser på grupperne

Ved det sidste pressemøde inden 'X Factors' liveshow går i gang, afslørede Thomas Blachman, hvorfor han selv valgte gruppekategorien, som ofte flopper i musikkonkurrencen.

storybild

Thomas Blachman omringet af de tre grupper i årets 'X Factor'. Til venstre er det Anthony Jasmin, som i morgen synger 'Brother Where Are You' af Oscar Brown Jr., bagerst er den ruinerede trio ManBand, som vil fremføre The Flaming Lips' 'Do You Realize'. Til højre er det Line og Patrick, som til sammen danner lickety-split. De synger Naughty Boys 'La la la'. (Billede: Polfoto)

Statistikken er imod Thomas Blachman og hans tre grupper inden årets første X Factor-liveshow i morgen. Siden programmets første sæson i 2008 er sejren udelukkende gået til soloartister. Og blot to gange på syv år er en gruppe sluttet blandt konkurrences tre bedste.

Remee og Chief 1: Vi opfandt X Factor for 20 år siden
Remee og Chief 1: Vi opfandt X Factor for 20 år siden

Trods den sløve statistik var det Thomas Blachman selv, som i år valgte at tage gruppekategorien, da dommerne indbyrdes aftalte fordelingen. Han mener, det er her, han får mest indflydelse:

- At kategorisere grupperne som et skrækscenarie er meget upræcist. Det, at kombinere to mennesker i musikkens tjeneste, og at kunne se noget i dem, de ikke selv har set endnu, det er en kæmpe fornøjelse. Det elsker jeg faktisk.

Her er X Factor-favoritten
Her er X Factor-favoritten

Og kærligheden er tydeligvis gengældt. I hvert fald fra gruppen Anthony Jasmin, som den excentriske jazzmusiker selv sammensatte:

- Han har styr på sine ting og har lært os enormt meget i den måned, vi har kendt ham, lyder det fra Anthony, og Jasmin supplerer:

Her er årets ni 'X Factor'-finalister
Her er årets ni 'X Factor'-finalister

- Han viser en helt anden side af sig selv, når kameraet er slukket. Han er faktisk meget kærlig og sjov.

Thomas Blachman råder ud over Anthony Jasmin over herretrioen ManBand og popduoen lickety-split.

X Factor-deltager: Lina Rafn er en kylling
X Factor-deltager: Lina Rafn er en kylling

Alle tre grupper er blandt bookmakernes favoritter til først af forlade programmet, men det fylder ikke meget i det skaldede hoved.

- Vores udgangspunkt er at lave god musik. Så må vi se, hvad folk kan lide og ikke kan lide. Jeg prøver at lave noget nyt, som ikke findes i forvejen. Det er også det, X Factor handler om. At lege og præsentere det ukendte, siger Thomas Blachman.

Ude af 'X Factor': Nu prøver Malou lykken i USA
Ude af 'X Factor': Nu prøver Malou lykken i USA

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx