Af Berit Hartung - 01/12-17 11:03

Hudløst ærlige Stéphanie Surrugue: Hvorfor skal jeg blive ved med at svare på dét spørgsmål?Hudløst ærlige Stéphanie Surrugue: Hvorfor skal jeg blive ved med at svare på dét spørgsmål?

Nu fortæller hun om sit privatliv

storybild

Stéphanie Surrugue skal ofte forklare og retfærdiggøre, hvorfor hun ikke har mand og børn. (Arkivfoto) (Billede: Claus Bech)

Det havde været nemmere at være korrespondent med en baglands-mand, indrømmer Stéphanie Surrugue, som dog er lidt træt af, at hun altid skal forklare, hvorfor hun har fravalgt kernefamilien og ikke har børn.

Vi kender hende som den smukke, velklædte, altid velforberedte og skarpe korrespondent, der rejser rundt til verdens brændpunkter og dækker alt fra terrorangreb til præsidentvalg. Lige nu især i Frankrig, hvor hun arbejder som international korrespondent for Danmarks Radio.

40-årige Stéphanie Surrugue har en karriere, de fleste journalister må nøjes med at drømme om. Alligevel indrømmer hun, at hendes liv langt fra er perfekt.

I et interview på Radio 24syv fortæller DR-journalisten hudløst ærligt om livet alene i udlandet og om udfordringerne ved at have et kærlighedsliv, når man - som hende - ikke ved, hvor man er om fem dage.

I programmet 'Det næste kapitel' taler hun med forfatter og skuespiller Hassan Preisler og kommer - endnu engang - ind på, hvorfor hun hverken er gift eller har børn. Netop det emne kommer nemlig altid på banen, når hun bliver interviewet, forklarer hun.

»Ofte føler jeg, at jeg skal retfærdiggøre, hvorfor jeg har fravalgt at have et almindeligt familieliv,« siger hun og undrede sig samtidig over, hvorfor lige præcis det emne er så interessant.

»Hver gang jeg giver et interview, skal jeg svare på, hvorfor jeg ikke er gift og har børn. Jeg kan nogle gang blive lidt træt af, at det fylder så meget, for jeg synes, at der er så meget andet at tale om. Andre gange tænker jeg, at jeg skylder alle mulige andre typer derude, som ikke sidder i et parcelhus med to komma tre børn og en dejlig hund, at svare. Men det kan godt være udmattende, at man igen og igen i 2017 skal reduceres til en æggestok og et par bryster. Jeg føler faktisk, at hvis jeg havde fået en mand og tre børn og havde fucket resten af mit liv op, så ville alle bare synes, det var fedt, for så havde jeg i det mindste holdt mig indenfor rammerne.«

Hun understreger, at hun har det fint med at lide afsavn på nogle områder, for det betyder samtidig, at hun kan udleve sine drømme på andre områder. Og ja, hun er en gang imellem ensom, medgiver hun, men det er en følelse, som hun lever med. Hun vil ikke ofre alt det, hun har opnået for at opnå tryghed, understreger hun.

Selv om hun er helt afklaret med, at kernefamilien ikke er noget for hende, indrømmer hun, at hun af og til savner en mand at dele tilværelsen med.

»Det havde været nemmere for mig at være korrespondent, hvis jeg havde haft en mand. Hvis jeg havde haft en baglandsmand. Så havde der været styr på min hjemmefront. Mine arbejdsvilkår ville have været nemmere. Så havde der været en elastik, der hev mig hjem. En Base. Kontinuitet. Kærlighed. Nærhed. Sex,« forklarer hun, mens hun indrømmer, at hendes dating-liv for tiden er stort set ikke eksisterende:

»Det er lidt pinligt at tale om. Jeg føler, jeg burde sige: 'Mænd, dem spiser jeg til morgenmad.' Men det gør jeg ikke. Jeg laver syv-radioavisen til morgenmad. Og så arbejder jeg videre. Og så engang imellem er jeg et sted en ni til ti dage, og så dater jeg en mand, som så bliver skide træt af, at jeg ikke tager telefonen de næste to måneder, fordi jeg rejser rundt. Og så tænker jeg: 'Er det her det hele værd?' Og så har jeg det lidt nederen over det en dag eller to.«

»Det sker også, når jeg skal samle et badeværelsesskab alene. Så får jeg ondt af mig selv. Og så tænke jeg, det er af alle de forkerte grunde jeg sidder og ønsker, at jeg har en kæreste. Og så synes jeg, det er det hele værd.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Søren Pind går ind i betændt debat...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Michael Dyrby: Stop bureaukraterne
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx