Af - 12/09-16 16:17; Opdateret: 12/09-16 17:53

Tobias Dybvads ofre taler ud: Sådan er det at blive gjort til grin i 'Dybvaaaaad'Tobias Dybvads ofre taler ud: Sådan er det at blive gjort til grin i 'Dybvaaaaad'

Siden 2012 har Tobias Dybvad taget pis på tv-branchen med sit indforståede klip-show 'Dybvaaaaad'. Metroxpress var med på Bremen Teater, da tredje afsnit af sæson syv skulle i kassen.

Bildstrecke im Grossformat »

- Hva’ så? Er I glar?

Publikum råber indforstået tilbage:

- Jaaaaa!

Tobias Dybvad træder frem på scenen. Dansk standups største reality-fan er i gang med optagelserne til sin syvende sæson af ’Dybvaaaaad’, og i aften, onsdag den 7. september, har han fyldt Bremen Teater i København med trofaste fans, der skal agere baggrundslatter for endnu et afsnit.

Tobias Dybvad på scenen.

Det var sammen med kollegaen Christian Fuhlendorff, at Tobias Dybvad for en håndfuld år siden fandt på at lave et joke-program med udgangspunkt i klip fra forskellige reality-programmer. Fuhlendorff skulle have været vært på programmet, men fik i mellemtiden tilbudt en værtsrolle på ’Husk lige tandbørsten’, så han sprang fra og overlod 'Dybvaaaaad'’, som det kom til at hedde, i hænderne på Tobias Dybvad og hans samarbejdspartner Rasmus Olsen.

- Kæft, hvor er det dejligt at være tilbage i København. Vi er for tiden på Danmarksturné for at optage rundt omkring.

Først Rasmus Olsen og derefter Nikolaj Stokholm varmer Bremen Teater op. De skal ikke anstrenge sig særligt meget, publikum griner af den mindste parforholds-joke, og efter en lille pause gør produktionsholdet klar til optagelse. Alle er fuldstændig ’glar’.

”Det er sjovt nok. Især i 2014 var der konstant unge mennesker, der råbte til mig på gaden: ’’Hva’ sker der? Er I glar?’’. Jeg kender en dj, der altid spiller et ’Er I glar’-remix, når jeg kommer i byen. Folk siger det altid i sjov, så det er fint nok." - Sidney Lee, hvis tale til Reality Awards i 2014 med spørgsmålet ’Er I glar’ er blevet en fast del af ’Dybvaaaaad’-universet.

Derfor render Tobias Dybvad rundt med et billede af Ruben Søltoft på maven
Derfor render Tobias Dybvad rundt med et billede af Ruben Søltoft på maven

Præcis klokken 20.00 går optagelsen i gang på Bremen Teater. Tobias Dybvad placeres midt for scenen, kameraet stiller skarpt, og han begynder at læse op fra en teleprompter, der står midt ude blandt publikum.

- Vent, du har ikke skærm på!, råber en mand ude i siden af scenen, der sidder foran en computer og sørger for, at de rigtige tv-klip ryger op på storskærmen.

Tobias Dybvad må holde publikum hen med en stand-up-rutine, mens der kommer styr på teknikken. Det gælder om at holde hele salen varm.

35-årige Tobias Dybvad har lavet standup siden starten af årtusindeskiftet. Op gennem 00’erne lavede han masser af satire for DR til både radio og tv, og i 2011 vandt han talent-prisen ved Zulu Comedy Galla, men det var først, da han fik sit eget program på TV2 Zulu i 2012, at han for alvor blev folkeeje.

Sidney Lee.

- Dybvaaaaad’ har betydet virkelig meget for Zulu. Programmet er en af de vigtigste brikker i vores plan. For det første fordi Rasmus Olsen, Tobias Dybvad og de andre centrale kræfter bag programmet leverer skarp humor på tv, men også fordi programmet giver os aktualitet, lyder det fra Sune Roland, chef for TV2 Networks.

- Hvis niveauet holder, og både vi og de gode folk bag programmet stadig formår at synes, at det er en fest, så kan programmet fortsætte mange år endnu. Tv-virkeligheden giver os aktuelt indhold hele tiden, og det stopper ikke lige foreløbigt, tilføjer han.

I aftenens udsendelse på Bremen Teater har Tobias Dybvad stillet særligt skarpt på en TV2-dokumentar om dansktop-orkestret Fede Finn og Funny Boyz. Dybvad afslører på scenen, at det er dokumentarholdet selv, der har tippet om, at der muligvis ville være nogle sjove klip i deres program. Tv-branchen ved godt, at der er god reklame i at komme i ’Dybvaaaaad’.

- Fede Finn er riiiiiigtig glad for sine jakker, smiler Tobias Dybvad smørret og kører sit klip med den farverige dansktop-stjerne. Publikum skruer op for grinene igen.

Peter Ingemann.

- Jeg ser det som en stor ære at være med i hans programmer. Os der stikker næsen frem i mediebilledet har godt af lidt godmodig drilleri. Vi kan godt blive lidt selvhøjtidelige, så Dybvad skal bare køre på, siger tv-vært Peter Ingemann, der med et særligt ’hugorme’-klip fra programmet ’Hammerslag’ er blevet en ’Dybvaaaaad’-klassiker.

- Vi var i gang med at optage mit sidste ’Hammerslag’-program, da jeg kedede mig og fandt på, at jeg skulle blive bange for en hugorm. Altså der var slet ikke nogen hugorm. At jeg så skulle snuble var ikke meningen, men da vi selv syntes, det var et sjovt klip, tænkte vi, at seerne også ville grine af det.

Peter Ingemann fortæller, at han på grund af ’Dybvaaaaad’ mindst én gang om ugen får råbt ’hugorm’ efter sig på gaden. Hans datter er lige begyndt på efterskole, og her har hun fået tilnavnet ’hugge’.

- Vi synes bare, det er rigtig sjovt. Dybvad skal have stor tak for al den reklame, han har givet mine programmer.

På Bremen Teater dukker Jørgen Leth op på storskærmen. TV2 har optaget en serie rejseprogrammer med den gamle cykelkommentator og ’Hvem vil være millionær’-værten Hans Pilgaard i hovedrollerne, og ’Dybvaaaaad’-redaktionen er dybt fascineret af Jørgen Leths forhold til Magnum-is.

- Jeg elsker Magnum, lyder det knastørt fra Jørgen Leth, og publikum i salen falder sammen af grin.

En del af ’Dybvaaaaads’ succes er at gentage de samme klip igen og igen. Indforståede jokes er en stor del af opskriften. Ligesom to gode venner der blot ved at kigge på hinanden kan bryde sammen af grin, kan Tobias Dybvad sende sine seere i latterhimlen med et simpelt klip af Jørgen Leth, der spiser en mørk chokolade-is.

- Jeg har så tit bandet af mit tv og bare haft lyst til at lukke munden på Tobias. Han er selvfølgelig enorm sjov, og han siger alt med et smil på læben, men nogle mennesker er mere følsomme end andre. Jeg er begyndt at tænke over, hvad jeg siger, så det ikke ender med at blive ’Dybvadiseret’." - Pernille Nygaard, der sammen med sin mor Jane i ’Dybvaaaaad’ er kendt for sætningen ’Det plejede far at gøre’.

Dybvaaaaad anmelder ’Robinson Ekspeditionen’: 'Jeg blev helt opslugt'
Dybvaaaaad anmelder ’Robinson Ekspeditionen’: 'Jeg blev helt opslugt'

Klokken 20:42 bukker Tobias Dybvad og siger tak for i aften. Endnu en halv times ’Dybvaaaaad’ er i kassen.

Før publikum får lov til at gå hjem, skal der dog lige optages et par ekstra introer fra forskellige vinkler.

- Det sidste biffald var kunstigt højt, griner Tobias Dybvad efter for femte gang at have bedt sit publikum om at klappe ham frem på scenen.

- Jeg har det perfekt med, at han bruger mig i hans programmer. Jeg elsker hans form for humor og føler, han laver grin med mig med lidt kærlighed. Der er flere journalister, der vil have, at vi skal mødes, men det er han ikke meget for. Jeg griner tit af mig selv og tænker, at jeg uden tvivl har fået flere fans på grund af min blendede kage, fortæller Jette Merete fra programmet ’Mig og min mor’, der er blevet kendt i ’Dybvaaaaad’ for at blende kager.

Tobias Dybvad fik i 2013 problemer med SBS Net og TV3, der ikke ville have, at han brugte deres klip i ’Dybvaaaaad’. SBS Net gav sig året efter, men TV3 holder stadig fast. Seneste ’Dybvaaaaad’ udsendelse havde ifølge Gallup 67.000 seere.

Fan-hilsner: Derfor elsker vi ’Dybvaaaaad’

- Det jeg godt kan lide ved showet er at det bliver lavet uge for uge og dermed er meget aktuelt. Du kan se noget i tv’et den ene dag og ugen efter se klippet i programmet hvor de formår at finde alle de sjove ting frem man umiddelbart ikke selv havde tænkt over. Jeg har virkelig siddet grinet helt uhæmmet og alene over programmet mange gange. Det er et fast punkt for mig og min kæreste at se ’Dybvaaaaad’ hver mandag.

Camilla Friis Bryde Nielsen, København

- Jeg kan godt lide at Dybvad kombinere aktuelle klip med god komik. Showet lever ikke kun på latterlig reality-tv men en gruppe virkelig dygtige komikere og tilrettelæggere som ved hvad de laver og hvad de både unge og ældre vil have. Jeg kender personligt ingen som hader showet.

Rasmus Munksgaard Pedersen, København

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx