Af Maria Christine Madsen - 19/09-17 17:13; Opdateret: 19/09-17 19:37

Geo var lettet, da hans far døde: 'Det siger lidt om, hvor vild han har været'Geo var lettet, da hans far døde: 'Det siger lidt om, hvor vild han har været'

Komikeren Geo åbner op om sit dramatiske forhold til hans nu afdøde far.

storybild

ARKIVFOTO af Geo under en optræden til Comedy Aid. (Billede: Axel Schütt)

Så langt tilbage, som den danske komiker og standupper Geo kan huske, har han tænkt på, hvornår hans far ville dø. Så han kunne få fred for hans tyranni.

Han er klar over, at det lyder hårdt.

Men i et åbenhjertigt interview med magasinet Femina fortæller han, hvordan hans far angiveligt chikanerede ham og resten af hans familie i en sådan grad, at han til sidst fik et tilhold. Hvordan faderen truede med at slå ham, hans storesøster og hans mor ihjel, efter forældrene var blevet skilt, da Geo var fire. Hvordan faderen - ifølge Geo - var voldelig over for hans tidligere hustru, hvordan han misbrugte Geos identitet - og hvordan han gjorde grin med og hånede sin søn for at have fået en kræftsygdom.

Da faderen for ikke længe siden døde, var Geo - der lyder det fulde navn Christian Geo Heltboe - derfor ikke ked af det, forklarer han til magasinet. Tværtimod.

Da politiet ringede på døren og fortalte, at hans far var død, sagde han derfor:

»'Kom indenfor og lad os åbne en flaske vin, det er jo fantastisk.' Politiet var bare sådan: 'Øh hvad?' Det havde de altså aldrig prøvet før. Så ringede jeg til min mor: 'Far er død'. 'Ih, det var da dejligt', sagde hun så. Min mor har aldrig taget opkald fra hemmelige numre eller numre, hun ikke kendte, fordi det kunne være ham, så dagen efter ringede jeg bevidst til hende fra et hemmeligt nummer. Hun tog den, og jeg sagde: 'Det plejer du ikke at gøre ...', så sagde hun: 'Nej, men der er nok ikke telefon i Helvede, så jeg turde godt nu'. Det siger lidt om, hvor vildt et menneske han har været,« fortæller han til Femina.

Det er ikke første gang, Geo fortæller om sit anstrengte forhold til sin far.

Efter han i 2011 fik konstateret testikelkræft og seks måneder senere spredning til lungen, hvorefter den stod på kemoterapi, valgte faderen at trodse polititilholdet og aflevere en pose i Geos postkasse. Den indeholdt otte siders avisudklip, der alle handlede om Geo og hans kræftsygdom.Udenpå posen havde faderen skrevet:

'Nu står du i lort til halsen. Det er du selv skyld i. Hilsen far'.I et interview til BT fortalte Geo for tre år siden i forbindelse med faderens overtrædelse af polititilholdet:»Det var ret stressende. Jeg måtte udskyde min første operation for at stå i retten mod min far. 12 timer før min anden operation måtte jeg i retten igen. Man ligger i kemo og læser kommentarer fra sin far, hvor han fryder sig over min sygdom. Kommentarer, som han afleverede personligt.«

Geo er far til datteren Effie, som han har med sin ekskone, og han er forlovet med lægen Ditte Skovgaard March.

 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Makabert ligfund i dybfryser skaber...
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx