Af Sebastian Kirk - 25/02-18 21:43

J-Law er rasende på Weinstein: 'Det er sådan sexmisbrugere gør'J-Law er rasende på Weinstein: 'Det er sådan sexmisbrugere gør'

Jennifer Lawrence og Meryl Streep er forargede over, at Harvey Weinsteins advokater bruger dem til at fremstille ham positivt.

storybild

Jennifer Lawrence. (Billede: Joel C Ryan)

Jennifer Lawrence vil ikke finde sig i, at Harvey Weinstein bruger hende til at polere sit blakkede ry.

Det slår den 27-årige stjerne fast, efter det er kommet frem, at Weinsteins advokater blandt andet bruger et citat fra hende i et forsøg på at få nedlagt et gruppesøgsmål mod ham.

»Selv om jeg ikke personligt er et af Harvey Weinsteins ofre, så står jeg bag de kvinder, der har overlevet hans forfærdelige misbrug. Og jeg bidrager, at de bruger alle nødvendige midler til, at retfærdigheden sker fyldest,« siger hun til Deadline.

»Harvey Weinstein og hans firma fortsætter med at gøre, hvad de altid har gjort, hvilket er at tage ting ud af kontekst og bruge dem til deres egen fordel. Det er sådan, sexmisbrugere gør.«

Jennifer Lawrence i en udtalelse.

Søgsmålet er fremsat af seks kvinder og går på, at 65-årige Weinstein skal have misbrugt adskillige kvinder seksuelt. Hans advokater mener imidlertid, at det favner for bredt.

'Som formuleret nu vil det (søgsmålet, red.) omfatte alle kvinder, der nogensinde har mødtes med Weinstein, uanset om de påstår at have lidt nogen form for skade som følge af det møde,' lyder det fra Weinsteins advokater, som fortsætter:

'De kvinder inkluderer, formentlig, Jennifer Lawrence, som fortalte Oprah Windfrey, at hun har kendt Weinstein, siden hun var 20 år gammel, og hun sagde: 'Han har altid kun været sød ved mig.'

Meryl Streep langer også ud efter Harvey Weinstein og hans advokater. (Billede: FLAVIO LO SCALZO)

De nævner desuden Meryl Streeps navn, fordi hun har sagt, at Harvey Weinstein altid har været respektfuld over for hende. Men også hun har udtrykt foragt over inkluderingen.

»Harvey Weinsteins advokaters brug af min (sande) udtalelse (...) som bevis på, at han ikke har misbrugt mange ANDRE kvinder, er patetisk og udnyttende.«

Meryl Streep i en udtalelse.

Harvey Weinstein har efterfølgende udsendt en undskyldning til de to kvinder gennem en repræsentant, som understreger, at Weinsteins advokater for så vidt muligt ikke længere vil bruge specifikke navne i hans forsvar.

LÆS OGSÅ: Jennifer Lawrence chokerer: Holder lang pause fra filmene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx